Vadludak vonulása fesztivalok.info

helyszín

Tata, Tatai Öreg-tó partján
kategória

dátum

2022. 11. 26.
Lejárt!

időpont

Egész nap

TATAI VADLÚD SOKADALOM

2022. november 26., Tata (Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony)

A vadludak vonulása az őszi-téli időszak nemzetközi hírű és különleges eseménye. Légy Te is szemtanúja a madárvonulás lenyűgöző jelenségének a tatai Öreg-tó partjánál!

Az egész napos program során lehetőséged lesz teleszkópos madármegfigyelésre, mellyel szinte testközelből láthatók ezek az egyébként félénk madarak. A madárgyűrűzési bemutató mellett előadásokkal, kiadványokkal, élőállatos bemutatókkal, természetvédelmi és környezetvédelmi tanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, játszóházzal várnak.

Programízelítő

November 25., 17 órától
Az őszi csillagos égbolt látványosságait figyelheted meg, derült idő esetében távcsöves bemutatóval
A Malom és Kacsa Bisztró Kávézó és Rendezvényházban Marókkóról valamint Costa Rica egyedülálló vadvilágáról hallhatsz többek között előadást.

November 26.
5.30 órától lehet nevezni az országos madármegfigyelő versenyre.
6 órától kezdődik a 12 órás verseny.
7 órától a vadludak kirepülését figyelheted meg Orbán Zoltán ornitológus tolmácsolásával.
További programok: Harkálymegfigyelő és ismereti séta ● Helytörténeti séta az Öreg-tó partján ● Solymászbemutató ● Bemutatkozik a 25 éves a Duna-Ipoly Nemzeti Park ● A vadludak esti behúzásának megtekintése a tóparton ● Előadások ● Filmvetítések ● Madárgyűrűzés ● Könyvbemutatók és –dedikálások ● Interaktív szoborkiállítás ● Adventi vásár
Gyerekeknek: Madaras kvíz ● Avarlakó élőlények mikroszkópos felfedezése ● Színházi előadás ● Játszóház ● Természetvédelmi tanácsok ● Játékos távcsöves madárkeresés, madaras memóriajáték

További információ: http://vadludsokadalom.hu

Nyitókép: Tatai Vadlúd Sokadalom, képforrás: Tourinform Tata, fotó: Gerecse Natúrpark