plakát

helyszín

Veszprém, több helyszínen
Veszprém, több helyszínen

dátum

2023. 05. 15. - 21.
Lejárt!

TÁNC

25. Nemzetközi Kortárs Fesztivál

2023. május 15–21., Veszprém (több helyszínen)

Május 15-én indul a TÁNC kortárs összművészti találkozó, mely a kortárs táncművészet mellett képviseli a hozzá kapcsolódó társművészeteket is.

Veszprém 1998 óta ad helyszínt a TÁNC Fesztiválja Kortárs Összművészeti Találkozónak, amely idén a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

A fesztivált Krámer György és Vándorfi László hozta létre, melyet először a Petőfi Színház, majd 2001-től a Pannon Várszínház vezetőiként rendeztek meg városunkban.
A fesztivál kezdetektől fogva képviselte az összművészeti jelleget, magához szólítva a kortárs táncművészethez kapcsolódó film-, képző-, zeneművészet és az irodalom alkotásait.

Programajánló

Az esemény a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozója immár 25 éve Veszprémben, ahol a tánc mellett képviseltetik magukat a táncművészethez kapcsolódó fotó-, film-, képző- és zeneművészet, valamint a bábszínház és az irodalom alkotói is. A kiváló magyar művészek mellett rangos nemzetközi előadók produkcióit is láthatod.

A fesztiválon többek között fellépnek: Szegedi Kortárs Balett ● FrenÁK Társulat ● Gangaray Dance Company ● Paár Julcsi és a Fitos Dezső ● Hodworks ● Compagnie Parc (FR) ● Compagnie Belova.lacobelli (BE) ● Miet Warlop (BE) ● Hiroaki Umeda (JP) 

Helyszínek: Hangvilla, Agóra Veszprém, Pannon Egyetem, Csermák Antal Zeneiskola, valamint szabadtéri helyszínek

A táncszínházi produkciók mellett Lajkó Félix hegedűkoncertje és az Anima Sound System Mihály című, a 250 éve született Csokonai Vitéz Mihályt rap-stílusban bemutató produkciója színesíti a kínálatot, de a gyerekek sem maradnak táncelőadások nélkül.

A teljes programot itt találod: https://atancfesztivalja.hu/program

További információ: https://www.atancfesztivalja.hu, https://www.facebook.com/tancfeszt

Nyitókép képforrás: A Tánc Fesztiválja – Facebook