plakát

helyszín

Tállya, több helyszínen

dátum

2023. 06. 30. - 2023. 07. 02.
Lejárt!

TALI TÁLLYÁN

2023. június 30. – július 2., Tállya (több helyszínen)

Újra Tali Tállyán! Tokaj-Hegyalja kulturális és gasztronómiai programsorozatában nyitott pincékkel, nyitott palackokkal és nyitott szívekkel várnak az itt élő emberek.

A Tokaj borvidék szívében, Európa mértani középpontján újra megnyílnak a kapuk és a palackok. Több száz év hagyománya elevenedik meg, amikor az itt élő borászok és kézművesek, vendéglátók gasztronómiai és kulturális programokra, kóstolókra hívnak a nyitott pincék hétvégéjén.

A vallonok, a borkedvelő pápák és császárok, a Rákócziak, a Szirmayak és más nemes urak, a Kossuth család, Lavotta János hegedűművész, Mikszáth Kálmán, Weöres Sándor – egy közös biztosan volt bennük: nagyra becsülték Tállyát, az itt előállított botokat. Ismerd meg Te is, a Tali Tállyán kiváló lehetősége erre!

Programajánló

Több mint 15 nyitott pincészet hűs borai, további gasztro- és programhelyszínek, szórakoztató és zenei programok, alkotó- és kiállítóhelyek, valamint a természetjárás is része a programkínálatnak. Többek között lesz ismerkedés a tűzzománccal, zománckészítés, kőfaragás, gyertyadíszítés, drágakőcsiszolás vagy gravírozás, elkészítheted a saját emlékedet Tállyáról, részt vehetsz dűlőtúrán, borkostoláson, láthatod a hímző és mézeskalácsos nyári alkotótábor zárókiállítását, valamint több koncerten is lazulhatsz. Fellép például: Czabányi Attila, a Marble Mist Akusztik – Plaszkó Bence és Tóth Balázs, Vihula Mihajlo gitárművész és a Star Deluxe zenekar. S ne hagyd ki az Azt a kutya mindenit a világnak! – a rátkai Schwarzwald Hagyományőrző Egyesület táncműsorát sem!

További információ: https://www.facebook.com/nyitvavagyunk

Nyitókép képforrás: facebook.com/nyitvavagyunk