szürkebarát

helyszín

Badacsonyi borvidék, több helyszínen

dátum

2024. 05. 03. - 05.
Lejárt!

SZÜRKEBARÁT HÉTVÉGE

2024. május 3–5., Badacsonyi borvidék (több helyszínen)

Ezen a hétvégén a Bortriatlon első állomásának középpontjában Badacsony egyik emblematikus fajtája, a szürkebarát áll. A szervezők az ételkülönlegességek és a kiváló badacsonyi szürkebarát borok mellett most is színes programokkal, ajánlatokkal, értékes nyereményekkel, kedvezményekkel és számtalan meglepetéssel várnak Badacsonyba.

Egy hétvége a szürkebarátról

A badacsonyi borászok izgalmas szürkebarát borait felvonultató Szürkebarát Hétvége esemény keretén belül Badacsonyban, Badacsonytomajon, Badacsonyörsön, és Káptalantótiban 9 gyönyörű helyszínen várnak, hogy a tüzes és sokszínű szürkebarátból kaphass gazdag ízelítőt a borászok tolmácsolásában, miközben megismerkedhetsz a borvidék gazdag történelmi múltjával.

A közel 190 hektáron megtalálható szürkebarát, mely a legenda szerint IV. Károly német-római császár által került 1375-ben hazánkba, Badacsonyon pedig a szerzetesek honosították meg, mára már összeforrt a borvidékkel és vált Badacsony meghatározó fajtájává. Nem véletlen, hogy az itt lévő borászok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek rá, hiszen a vulkánikus, meleg talajokat kedvelő szürkebarát kiemelkedően jól érzi magát a Badacsonyi borvidéken, így a könnyed száraz boroktól kezdve, a komoly és gazdag beltartalmú tételeken át, egészen az édes borokig minden stílusban kiváló minőséget ad.

Idén a szervezett buszos utazásoknak köszönhetően mindenki könnyebben és praktikusabban járhatja be a borvidéket és a Szürkebarát Hétvégén résztvevő pincészeteket.

Bortriatlon helyszínek
Badacsony: Istvándy Borműhely ● Németh Pince ● Éliás Birtok ● Málik Pince
Badacsonytomaj: Fata Pince ● Borbély Családi Pincészet
Badacsonyörs: VáliBor- Váli Péter Borászata ● Sipos Borház
Káptalantóti: Büttner Borbirtok

A Bortriatlon hétvégék további időpontjai
∙ Kéknyelű Hétvége: június 14-16.
∙ Rizling Hétvége: október 25-27.

Jegyvásárlás: https://badacsony.city-pay.hu

Kapcsolódó cikkünk: BORTRIATLON 2024

További információ: https://www.facebook.com/events/366474372879054

NYitókép képforrás: Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület