plakát

helyszín

Szeged–Szőreg

dátum

2023. 06. 23. - 25.
Lejárt!

SZŐREGI RÓZSAÜNNEP

2023. június 23–25., Szeged–Szőreg (több helyszínen)

A  rózsa hazájában, Szőregen minden év júniusában ünneplik Európa-szerte híres virágaikat a rózsatermesztők. A Szőregi Rózsaünnep alkalmával  a rózsaünnepi felvonulás, a kiállítások, a színpadi programok mellett a rózsaföldekre is kilátogathatsz, s akár kipróbálhatod a rózsaszüretet is.

Programajánló

A virágok királynőjének fesztiválján virágdíszbe öltöznek Szőreg utcái, terei, ahol különleges programokkal várnak. A Szőregi Rózsaünnepen a kiállítások, koncertek és a kulturális programok mellett  lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermesztők mindennapjaiba: megismerheted a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó munkát, ennek a nehéz, de csodálatos szakma mindennapjait.

Az 1999-ben hagyományteremtő elhatározással, első alkalommal megrendezett Szőregi Rózsaünnepen a környékbeli települések lakói előtt vonult fel a rózsás menet. Az eltelt évek során a falunapból országos és egyben határon átnyúló elismertségű rendezvény vált.

A Szőregi Rózsaünnep fő látványossága a szombat délután 17 órától megrendezésre kerülő karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin. A felvonulást követően hajnalig tartó koncertek, színpadi programok szórakoztatnak.

Az esemény részletes programját itt találod: https://rozsaunnep.hu/program

A felvonulás mellett a fesztivál másik igen népszerű programja a rózsaföldek látogatása, melynek keretében teljes pompájukban láthatod a több százezer virágzó rózsatőből álló táblák sokaságát.
A 23. Szőregi Rózsaünnep alkalmából a Bata András Faiskolája és a Hegedűs Gyümölcs- és Díszfaiskola rózsaföldjei látogathatók. A rózsaföldek egyéni utazással látogathatók szombaton 8–16 óra és vasárnap 8–12 óra között.

További információ: https://rozsaunnep.hu, https://www.facebook.com/rozsaunnep

Nyitókép képforrás: Szőregi Rózsaünnep – Facebook

Címkék: