Szentendre fesztivalok.info

helyszín

Szentendre, több helyszínen
Szentendre, több helyszínen

dátum

2023. 09. 08. - 10.
Lejárt!

SZENTENDREI NYITOTT TEMPLOMOK HÉTVÉGÉJE

2023. szeptember 8–10., Szentendre (több helyszínen)

A művészek és templomok városának nevezett Szentendre templomai ismét kitárják kapuikat a zenei, irodalmi, egyházművészeti és képzőművészeti programok előtt. A harmadik összművészeti és szakrális fesztivál, a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje szeptember 8–10. között tartalmas és felemelő eseményeket kínál majd, melynek idei üzenete: a „közösség”.

Programajánló

A művészek, múzeumok és templomok városában a nagy sikerű rendezvénysorozat idén is változatos, igényes programokkal vár. Egyházművészeti, vallástörténeti, építészeti, helytörténeti előadások, irodalmi programok Radnóti, Petőfi költeményeivel és istenes versekkel, KÉK-séták a templomok között, gyalogos és bringás templomtúra a Skanzenben, kreatív alkotás a templomkertben, az Év Műtárgya program a Szerb Egyházművészeti Múzeumban, kórus-, orgona-, klezmer-, cselló- és délszláv muzsika – csak néhány, a színes események közül. 

A Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje háziasszonya: Pájer Alma Virág színművész.

Az esemény programfüzetét itt találod:
https://femuz.hu/wp-content/uploads/2023/08/szentendrei-nyitott-templomok-fesztivalja-2023.pdf

A programok szervezésébe a Ferenczy Múzeumi Centrum mellett a helyi vallási közösségek – katolikus, református, evangélikus, szerb ortodox, zsidó, baptista – és a város kulturális intézményei – Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, MANK Galéria, Skanzen, Szentendrei Tourinform Iroda – is bekapcsolódtak.

A hétvége során a programhelyszíneken és a Ferenczy Múzeumi Centrum közösségi oldalain gyűjtést szerveznek a szentendrei Karitász számára, akik az adományokat a gyermekek nyári táboroztatására fordítják. A fesztivál ideje alatt a programokon ingyenesen lehet részt venni, de ha lehetőséged engedi, adománnyal támogathatod a gyűjtés célját.

Megjegyzés! A hétvége programjai karszalaggal látogathatók. A karszalagokat a programhelyszíneken lehet átvenni. Karszalaggal a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítása és a MANK Galéria kiállítása belépőjegy nélkül megtekinthető a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén.

További információ: https://www.facebook.com/Szentendrei-Nyitott-Templomok-Hétvégéje, https://femuz.hu

Képforrás: Ferenczy Múzeumi Centrum, fotó: Deim Balázs