plakát

helyszín

Szentendre, több helyszínen
Szentendre, több helyszínen

dátum

2022. 08. 26. - 28.
Lejárt!

SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA és BORKORZÓ

2022. augusztus 26–28., Szentendre (több helyszínen)

Augusztus utolsó hétvégéjén felfedezheted Szentendre igazi arcát. A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál keretein belül a Házak, udvarok, házigazdák programsorozaton túl most is lesznek városismereti séták, gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsaverseny, táncszínház, Kultklasszik koncertek, fényfestés a Fő téren, Barlang és P’Art Mozi programok, kiállítások és GastroArt. Az eseménnyel egy időben rendezik meg a Szentendrei Jazz-és Bornapokat is Borkorzó néven, így Szentendre igazi „fesztiválvárossá” alakul át augusztus 26. és 28. között.

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

A város hagyományos nyárbúcsúztató eseménye immár 17. alkalommal, amelyen a város kulturális intézményei, civil szervezetei, művészeti egyesületei és üzleti vállalkozásai összefognak, hogy megmutassák Szentendre valódi arcát, értékeit, egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén.

A fesztivál műfaji sokszínűsége, bohém jellege és a népszerű, hagyományos programelemek idén is megtalálhatóak kínálatban. Idén is szélesre tárják műhelyeik, üzleteik kapuit a szentendrei lokálpatrióták a Házak, udvarok, házigazdák néven ismert programsorozatban. Itt nemcsak a szentendrei udvarokba nyerhetsz betekintést, hanem találkozhatsz az ott lakókkal, a műhely- és az üzlettulajdonosokkal, és a házigazdák által szervezett programokon megismerheted munkájukat, életüket.
Házak, udvarok, házigazdák egyes eseményei belépőjegyesek. Érdeklődj: szentendrei Tourinform iroda

A fesztivál mindhárom napján színvonalas koncertek várnak.  A Dunakorzón felállított nagyszínpadon fellép Horányi Juli és Oláh Dezső (augusztus 26., 19 óra), a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann (augusztus 27., 19 óra), a  Dunakanyar Jazz Quartet és Pocsai Kriszta (augusztus 28., 18 óra), valamint koncertet ad a PASO (augusztus 26., 21.30 óra),, a Söndörgő-Konyha zenekar (augusztus 27., 21.30 óra), és a Ladánybene 27 is (augusztus 28., 20.30 óra).

A Barlang összművészeti programokkal, a P’Art Mozi pedig vetítésekkel színesíti a programkínálatot

A Dunaparti Művelődési Ház napközben ismét a gyerekeké lesz: játszótér, ügyességi feladatok, kézművesprogramok, bábszínház várja őket.

Este a város főterén látványos fényfestésben gyönyörködhetsz, a főtér felett magasodó Templomdombon pedig ismét megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő zenés közösségi festést, melyen az éjjelt és a nappalt festheted meg akár Te is egy hatalmas, kifeszített vászonra.

Idén is megrendezik a jótékonysági gumikacsaversenyt. A város történetét és titkait a Tourinform Iroda által szervezett városismereti séták alkalmával fedezheted fel, a kortárs képzőművészet és a gasztronómia helyi összefonódásának finom csodáit pedig a GastroArt helyszínein ismerheted meg.

Borkorzó

A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivállal kerül egy időben megrendezésre a Szentendrei Jazz- és Bornapok is, visszanyúlva a két rendezvény közös gyökeréhez.
A Dunakorzó három napra borkorzóvá is alakul, ahol a kiállítók borkülönlegességekkel készülnek.

A fesztivál részletes programját itt találod: https://szentendreejjelnappalnyitva.hu/programok
A programfüzet linkjét itt találod: https://issuu.com/szentendreikult/docs/szen_musor_175x125mm_3_?fbclid=IwAR0WNVbL72bF2TVjAPzvnQ_FXhZ1IxH4mUGBEE6uoqfqlQFYTotXCZfXIdc

További információ: https://szentendreejjelnappalnyitva.hu, https://www.facebook.com/szentendreejjelnappalnyitva

Nyitókép képforrás: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva – web