plakát

helyszín

Nagykőrös, több helyszínen
kategória

dátum

2024. 04. 26. - 28.
Lejárt!

SZENT GYÖRGY-NAPI FORGATAG ÉS VIRÁGVÁSÁR

2024. április 26–28., Nagykőrös (több helyszínen)

3 nap – 3 helyszín – 100 élmény. Tavaszköszöntő virágfesztivál, Országos Állat- és Kirakodóvásár, valamint színházi előadás, táncbemutatók, gyermekprogramok, koncertek az alföldi város tavaszköszöntő háromnapos eseményén. A programok ingyenesen látogathatók

Programajánló

Nagykőrös, az Alföld szívében húzódó „zöldváros” gondozott sétáló-pihenő parkjaival, kiterjedt erdőspusztáival, Csónakázó–tavával, látványos szökőkutakkal és köztéri alkotásokkal. Április utolsó hétvégéjén a Szent György-napi Forgataggal és Virágvásárral vár mindenkit, amelynek elődjét 2012-ben rendezték meg először Tavaszi Virágkavalkád néven. nevet viselte. Azóta a környék egyik legkiemelkedőbb tavaszi fesztiválja lett a nagykőrösi virágvásár, amely gazdag programkínálattal várja a családokat.

Április 26-án, pénteken este a város kulturális központjában egy vidám darabbal, a Játszd újra, Sam! vígjátékkal indul a forgatag.

27-én, szombaton, a Deák téren virágkiállítás és vásár veszi kezdetét, ahol a helyi és környékbeli virágtermelők kínálják a rengeteg fajta, minden színben pompázó virágcsodáikat.
A nap folyamán a „Virágos Térségünk” ismeretterjesztő előadásai is helyet kapnak a repertoárban: lesznek gyógynövényismertetők, ahogy hobbikertészeti tanácsok is. A Szabadság téren a Langaléta Garabonciások gólyalábas műsora mellett a gyermekek számára felejthetetlen élményt nyújt majd a Szent György-napi Játszótér a vidámparkkal, de élvezhetik a Kalap Jakab gyermekkoncertjét is.
A szombat délután és az este főszereplői neves fellépők: többek között játszik az Edda, amit egy retro disco követ. A nap folyamán számos kísérőprogramra is számíthatsz.

28-án, vasárnap a Vásártéren a Szent György-napi Országos Állat- és Kirakodóvásárban élvezhetetd a forgatagot.

A programok ingyenesen látogathatók.

További információ: https://www.korosikultura.hu

Nyitókép képforrás: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ