lemezborító

helyszín

Budapest, Fonó Budai Zeneház
kategória

dátum

2023. 05. 05.
Lejárt!

időpont

19:00

KINGS & QUEENS

A Szent Efrém Férfikar lemezbemutató koncertje

2023. május 5., Budapest (Fonó Budai Zeneház)

Megjelent a Szent Efrém Férfikar új lemeze – szám szerint a 16. album a sorban – Királyok és Királynők, azaz Kings&Queens címmel, melynek bemutatására május 5-én kerül sor a Fonóban.

A címben szereplő Kings & Queens sokféle dolgot jelképez: a király lehet Krisztus, mint Mennyei Király, de a lemezen megtalálod az Oroszlánkirály Simbáját, vagy Elvis, a „király” zenéjét is. A királynő pedig jórészt a mennyek királynéját, Szűz Máriát jelenti, de akár a Queen-t is felidézheti.  De talán ennél is fontosabb: férfiasság és nőiesség, szakralitás és profanitás, fény és sötét, feszes tempó és elfolyó hangfüggönyök, csöndes befordulás és hangos kiáltás – és megannyi más hangulat és érzület jelenik meg csakúgy a King, mint a Queen lemezen. Ezek pedig egyszerre, három dimenzióban és sokszínűen kelnek életre egymás mellett, egymásra reflektálva, egymást kiegészítve.

Szent Efrém Férfika
képforrás: Fonó, fotó: OD Picture, Orbán Domonkos

„…Fénylő magasságokat és sötét mélységeket éltünk meg az elmúlt években világszinten, illetve saját szakmai és személyes életünkben is, amik mind visszhangoznak a lemezre válogatott énekekben és azok előadásában” – vallják az alkotók.

A lemez megvásárolható a Fonó oldalán és a terjesztőknél, a lemezbemutató koncertre május 5-én kerül sor a Fonó Budai Zeneházban.

További információ: https://www.fono.hu/hu/programok/2023/szent-efrem-kings-queens-lemezbemutato

Nyitókép: Kings & Queens – lemezborító, képforrás: Fonó Budai Zeneház