Szeged Karácsonyi Hetek fesztivalok.info

helyszín

Szeged, több helyszínen
Szeged, több helyszínen

dátum

2021. 11. 26. - 2021. 12. 24.
Lejárt!

SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

2021. november 26. – december 24., Szeged (Dóm tér, Széchenyi tér, Dugonics tér, Klauzál tér)

Idén is több helyszínen vár Szeged az adventi időszakban, ahol a Szegedi Karácsonyi Hetek összehoz, megpihenhetsz és elvarázsol.

Programajánló

Dóm téri Karácsonyi Hetek – ami elvarázsol
A Dóm téri programok elvarázsolják kicsiket és nagyokat: az óriási adventi koszorú, hatalmas szalmalabirintus, a kézműves vásár vagy a meglepetésekkel teli Mesés Kastély, fényfestést, mind izgalmas programnak ígérkezik. A Mesés Kastélyban táncházakkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, és mesefilmvetítésekkel kápráztatnak majd el, s lesz egy különböző háttérrel kialakított Szelfibox is, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt elkészíthetik saját digitális karácsonyi üdvözletüket. Látványban sem lesz hiány: újra lesz fényfestés és izgalmas tűzzsonglőr-show, a fogadalmi templom előtti óriás koszorún minden vasárnap délután 17 órakor közéleti személyiségek és az egyházak képviselői közösen gyújtanak adventi gyertyát.

Széchenyi téri Karácsonyi Hetek – ami összehoz
Az ünnepi fényekben pompázó Széchenyi tér összehozza az embereket.  A téren ismét forog a 37 méter magas adventi óriáskerék, melynek kosaraiból a belváros meseszép, ünnepi panorámája tárul eléd. Az óriáskerék alatt pedig forró italokat és finom ételeket kóstolhatsz.

Klauzál téri és a Dugonics téri Karácsonyi Hetek – ahol megpihenhetsz
Testet melengető, forró italkülönlegességek, ínycsiklandó gasztronómiai specialitások és egy ünnepi találkahely vár mindkét helyszínen. A Klauzál téren a város karácsonyfája, a Dugonics téren a szökőkútnál pedig a 6 méteres „világító szarvas” és a díszes mikulásszán lesz idén is a szelfizők kedvence.

MEGJEGYZÉS!
A kialakult járványhelyzet miatt csak online lesz adventi gyertyagyújtás, valamint elmarad a hagyományos szilveszteri ünnepség a Széchenyi téren.
A gyertyagyújtásokrók készült videófelvételeket az önkormányzat médiafelületein meg lehet majd tekinteni.

További információ: http://szegedtourism.hu/hu/esemeny/szegedi-karacsonyi-hetek-2021, https://szeged.hu

Nyitókép: Szegedi Karácsonyi Hetek, képforrás: Tourinform Szeged