Szegedi Dóm tér fesztivál

helyszín

Szeged, több helyszínen
Szeged, több helyszínen

dátum

2023. 05. 12. - 21.
Lejárt!

SZEGED NAPJA ÜNNEPSÉGSOROZAT

Szegedi Borfesztivál , Dóm téri Kavalkád, Kincs tér, Szegedi Hídivásár

2023. május 12–21., Szeged (több helyszínen)

Május 12. és 21. között ismét Szeged lesz a minőségi borok fővárosa, ahol több mint 160 pincészet hozza el a 22 magyar borvidék ízletes borait. A boros programok mellett lesz Szegedi Hídivásár, de neves hazai fellépők koncertjein is szórakozhatsz majd.

Szeged Napja Ünnepségsorozat

A kiváló boros események mellett nagy mennyiségben lesznek jelen a környék pálinka, sör és a gasztronómia jeles képviselői is, valamint a szórakoztató programokból sem lesz hiány. Lesznek népzenei és néptánc előadások, szól majd az operett és a jazz, este pedig híres hazai fellépők adnak koncerteket. Csak néhány név a fellépők listájáról: hevesi Tamás, Szabó Ádám, Kökény Attila, Peter Šrámek, Yulaysi Miranda, Volvox, Vavra Bence, Roy és Ádám, Gájer Bálint, Sasvári Sándor, Nyári Károly, Groovehouse, Belmondo akusztik.

Borfesztivál 27. alkalommal (május 12–21.)
A magyar borászok a szegedi Széchenyi tér százéves platánfái alá költöznek, s elhozzák a legfinomabb boraikat a borfesztiválra, amely a legnagyobb vidéki gasztro-kulturális rendezvény.
Idén több mint 160 pincészettel találkozhatsz a 10 nap alatt. Megnézheted a borrendek felvonulását, részt vehetsz borkóstolókon, licitálhatsz borokra, amelyből befolyt összeget a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kapja. Nem marad el a borverseny sem, amelyen szakmai zsűri értékeli a borokat, s a legjobb megkapja a Szeged Város Bora kitüntető címet.

Dóm téri Kavalkád (május 19–21.)
Az esemény keretein belül több kiváló koncertre is készülhetsz. Többek között fellép: Delhusa Gjon, Charlie, Bródy János, Best of Geszti.

● Kincs tér (május 12–21.)
A téren tánciskolák programjait, néptáncegyüttesek bemutatóit élvezheted, s részt vehetsz különböző nemzetiségű táncházak – pl. szerb, görög vagy német – programjain is.

Szegedi Hídivásár (május 20–21.)
A vásár az ünnepségsorozat fénypontja, az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléje, amelyet a Belvárosi hídon és annak utcájában rendeznek. A régi idők hírös szögedi vásárainak hangulatát élheted át újra. Kézművesek, mesterek és iparművészek sátrai sorakoznak majd itt, s kedvedre válogathatsz a szebbnél szebb portékák közül, melyek őrzik a hagyományokat.
A híd két oldalán performanszok, utcazenészek és egyéb látványosságok szórakoztatják a kilátogatókat, az Oskola utcába pedig civil szervezetek költöznek.

Ha ellátogatsz Szegedre, biztosan nem fogsz csalódni!
A napfény városaként is emlegetett település – és környéke – számos épített és természeti kincset tartogat, amelyeket érdemes felfedezned. A kirándulásodat összekötheted a kulinális élvezetekkel, élményprogramokkal, amelyek az egész család számára kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat minden zenei programja ingyenes. 
Az esemény helyszínei: Széchenyi tér, Dóm tér, Klauzál tér, Kárász utca, Dugonics tér, Belvárosi híd, Híd utca

További információ: https://szegediborfesztival.hu, https://www.facebook.com/szegedborfeszt

Nyitókép: Szegedi Borfesztivál, képforrás: Szegedi Borfesztivál – web