Szarvasi vízi Színház

helyszín

Szarvas, Vízi Színpad
Szarvas, Vízi Színpad

dátum

2024. 06. 14. - 2024. 08. 21.
Folyamatban...

SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ – 14. évad

2024. június 14. – augusztus 21., Szarvas (Vízi Színpad)

Színház a víz fölött: Vígjáték ∙ Musical ∙ Dráma ∙ Operett ∙ Cirkusz ∙ Vers ∙ Zene ∙ Mese
A történelmi Magyarország középpontjában elhelyezkedő Békés vármegyei városban idén nyáron is lesz vígjáték, operett, musical, bohózat, komédia és könnyed bűnügyi történet, szerdánként pedig elsősorban családoknak szóló meseelőadás. A programok mintegy 40 százaléka idén is ingyen tekinthető meg.

Több mint 2 hónapon keresztül, június 14. és augusztus 21. között minden este élvezheted Szarvason az ország egyik leglátványosabb, legnagyobb, leghosszabban nyitva tartó és legtöbb előadást kínáló szabadtéri Szarvasi Vízi Színház programjait. A 14. évadban a  Békéscsabai Jókai Színház előadásai mellett többek között az egri Gárdonyi Géza Színház, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Szolnoki Szigligeti Színház vagy épp a Fővárosi Nagycirkusz produkcióit láthatod. Idén is lesz Cervinus Művészeti Fesztivál, s újdonságként egy vacsora-performanszra is számíthatsz.

Közép-Európa szívében, Békés megye kapujában 2011-ben létrehoztak egy Magyarországon egyedülálló építészeti csodát, a Szarvasi Vízi Színházat. A Holt-Körös festői környezetében felépült finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözetét idéző nyári játszóhely, amely minden este kulturális programokkal várja a szarvasiakat és a városba látogató turistákat.

A jegyértékesítés már elindult, a részletes programkínálatot pedig itt találod: https://www.viziszinhaz.hu/calendar

Programajánló

Előadásokat ebben az évben is a teátrumi társaság tagszínházai hozzák el a Békés vármegyei városba. A békéscsabai teátrum a nagy sikerrel játszott Legénybúcsúval és a Két összeillő emberrel, az egri Gárdonyi Géza Színház a Hello, Dolly! színpadi változatával, a Házasságszerzővel, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a Ne most, drágám!-mal, a Szolnoki Szigligeti Színház a Hajmeresztő című bűnügyi vígjátékkal érkezik. Idén is lesznek cirkuszi estek többek között a Fővárosi Nagycirkusz, a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia előadásában, és lesz egy jazzes cirkuszshow is. Nem maradhat el a Szarvason évek óta töretlenül népszerű Monte Cristo grófja musical sem.
A gyerekdarabok között a Mátyás és a bolondkirály, A legcsinosabb óriás, A brémai muzsikusok, A pinokkio és a Hamupipőke szerepel.
Különleges lovasszínházi előadás lesz a Marica grófnő, a Puskás x Kőszívű produkció első felében pedig a Puskás musical, második részében a Kőszívű-A Baradlay-legenda legszebb dalai csendülnek fel, ráadásul a készítők kulisszatitkokat is megosztanak majd.
Gubik Petra élő zenekaros koncertet ad, Soós Emőke mesemondó pedig több alkalommal felnőtteknek szóló meseestet tart.  

Július középen két héten át a szokásoknak megfelelően a szarvasi teátrum rendezi meg a Cervinus Művészeti Fesztivált (július11–24.), illetve a megszokott ingyenes Vers a víz fölött, valamint a Zene a víz fölött sorozatok is megmaradnak.

Augusztus 21-én hagyományosan zenés díjátadó gálával zárul a 14. évad, amelyen Szomor György lesz a sztárvendég.

Újdonságként idén egy új, köztes műfajt, az úgynevezett vacsora-performanszt kínálják a különleges színházi élmények kedvelőinek: augusztus 2-án 50 néző számára a Juhász Kata Társulat előadásában artisták szolgálják fel a színpadon helyet foglaló nézőknek a vacsorát, látványos mozgásokkal, egy sokszínű alkalmi műsor rendkívüli elemeként.

További információ: https://www.facebook.com/viziszinhaz, https://www.viziszinhaz.hu

Nyitókép képforrás: Magyar Teátrumi Társaság