plakát

helyszín

Sopron, több helyszínen
Sopron, több helyszínen

dátum

2024. 05. 17. - 19.
Lejárt!

SOPRONFEST

2024. május 17–19., Sopron (több helyszínen)

Sopron nem marad fesztivál nélkül! Május 11. és 19. között a egész várost élettel töltik meg kulturális, gasztronómiai és turisztikai programok, melynek fő eseménye a három napon át tartó koncertkínálat lesz május 17-én, 18-án és 19-én a Lővérekben.

A fenntartható méretű, korszerű fesztivál egy igazi városi összefogás keretében valósult meg, amelynek keretében a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és szokatlanul pezsgő élettel telik meg.

Mindenütt jó, de legjobb Sopron!

A 2024-es SopronFest fő helyszíne a Lővérek, ahol május 17-től három napon át élvezheted a koncerteket. Fellép többek között: Azahriah, Halott Pénz, Majka, Dzsúdló, Wellhello, Valmar, Alle Farben, Kruder & Dorfmeister, Pogány Induló, Beton.Hofi, Carson Coma, Tankcsapda, Bagossy Brothers Company, Margaret Island és még sokan mások.

A SopronFestet a Fő téren is megtalálod majd, ahol a Soproni Sörnapok keretén belül többek között Demjén Ferenc, a Punnany Massif, a Csík Zenekar, valamint a Kraak & Smaak ad ingyenes koncertet.

Május 16-án este a Fő téren több generáció legfontosabb zenekara, a Kispál és a Borz lép itt színpadra, Lovasiék után pedig a legendás bulisorozat, a NECC Party táncoltat meg  a Tűztorony tövében.

A Telecom Secret Garden egy igazi rejtekhely a SopronFest fő zenei helyszínén, a Lővérekben, ahol a progresszívebb műfajok kedvelői izgalmasabb hip-hop és elektronikus zenei előadókkal és kortárs fényművészek által kreált káprázatos vizuállal találkoznak majd.

A nagyszerű filmek, népszerű színészek, különleges vetítések és izgalmas beszélgetések mellett  az antikvár könyvvásár, a könyvbemutatók, a felolvasások, a közönségtalálkozók, a beszélgetések és a finom jazz is megtalálhatók a programok között.  

Tavaly nagy sikerük volt a soproni túráknak, ezért idén még több „kirándulást” szerveznek! Így bejárhatod például trabanttal a környéket, benézhetsz a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön falai mögé, vezetett sétákon felkeresheted a Csillagok Városa szoborszékeit, vagy ismerkedhetsz a Vadaspark élővilágával.

A fesztivál részletes programját itt találod: https://sopronfest.hu/programtabla

További információ: https://sopronfest.hu, https://www.facebook.com/sopronfest

Nyitókép képforrás SopronFest – Facebook