Slowxmas fesztivalok.info

helyszín

Budapest, több helyszínen
Budapest, több helyszínen

dátum

2023. 11. 24. - 2023. 12. 24.
Lejárt!

SLOWXMAS Budapest

2023. november 24. – december 24., Budapest (Falk Miksa utca, Bartók Béla út, Deák Ferenc utca, Ráday utca, Margit-negyed )

Ismét összefognak Budapest ikonikus utcái, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére. Arra szeretnének ösztönözni, hogy lassulj le, töltsd stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréld élményekre és művészetre. Kiállítás, forró csoki, közös kézművesfoglalkozás a családdal, finom bor és jó zene a barátokkal – így telhet az advent a SlowXmas programsorozatával.

Rohanás helyett élmény, kultúra és egymásra figyelés adventkor. A zsúfolt bevásárlóközpontok helyett élményeket és művészetet kínálnak az adventi időszakban Budapest tematikus utcái: a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), és a Ráday Soho (Ráday utca). Lesznek itt ínycsiklandozó gasztro-különlegességek, lélekmelegítő kulturális programok és karácsonyi ajándékötletek is.

Lassulj le és töltődj fel! – Programajánló

Immár hatodik alkalommal lassulnak le Budapest tematikus utcái, ahol  az advent a kulturális feltöltődésről és az élményszerzésről szól.

A tematikus utcák közös adventi kalendáriuma november 25. és december 24. között minden napra tartogat valamit az arra járóknak: számíthatsz kiállításokra, koncertekre, workshopokra, irodalmi előadásokra, karácsonyi vásárokra, aukciókra, valamint gyerekprogramokra.

Idén a Bartók Béla Boulevard tematizált hetekkel vár: az egy hónapig tartó rendezvénysorozat keretében számos karácsonyi hangulatot idéző program valósul. Így lesznek kiállítások, forró italok, közös kézműves foglalkozások, finom borok és zenei koncertek, irodalmi beszélgetések, valamint gyerekprogramok, illetve december 16-án első ízben tartanak Adventi vásárt a Gárdonyi téren.

A Falk Miksa utcában összesen hat aukciós ház található, melyek az adventi időszakban mind megtartják karácsonyi aukciójukat különleges műtárgyaikból, festményeikből. Így érdemes figyelemmel követned a Bodó, a Báv, a Kieselbach, a Nagyházi, a Pintér és a Virág Judit Galéria programjait. De a kisebb galériák is készülnek az adventre: kiállítások, programok, karácsonyi hangulatú műtárgyak közül lehet választani, mint például gyertyatartók, régi karácsonyfadíszek. Ráadásul a Falk Miksa utcában rendezett egyik séta témája is az aukciók kulisszatitkai lesznek.

A Fashion Streeten a megnyitó napján, november 21-én este egy jótékonysági kiállítás lesz – Hullan Bea és Shane54 közös kiállítása –, december 6-án Mikulás várja a kicsiket, amikor is Charlie koncertet is tartanak.

Eközben a Ráday Sohoban is kiállítások és színházi előadások tucatjai várnak, valamint december 3-án a Bonbonier Édes-mesés délutánt tart a családoknak, de lesz az utcában Kincskereső program is december 9-én és Kvízest december 15-én.

A Bevásárló és Tematikus utcákhoz 2023-ban csatlakozott a Margit-negyed is, ahol számos program színesíti tovább az adventi kínálatot.

További információ: www.bevasarloutca.hu/

Nyitókép képforrás: SlowXmas