Skanzen

helyszín

Szentenedre? Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Szentenedre? Szabadtéri Néprajzi Múzeum

dátum

2022. 08. 20. - 21.
Lejárt!

HATÁRTALAN GASZTRONÓMIA A SKANZENBEN

2022. augusztus 20–21., Szentendre (Szabadtéri Néprajzi Múzeum)

Az ünnepi hétvégén gasztronómiai kalandozással és számtalan múzeumi attrakcióval várnak a szentendrei Skanzenbe. Lesznek bringatúrák és tárlatvezetések, kézműves foglalkozások és játékok, mesemondók meséi, valamint határtalan gasztronómia.

Ezen a hétvégén megkóstolhatod a ruszin káposztás laskát, a sváb almás pitét, a borsodnádasdi molnárkalácsot, és az erdélyi gasztronómiában központi helyet elfoglaló puliszkát. Sütnek perecet és cipót, de a nyári melegben a csalamádé és a hideg szörp is jól fog esni Margit néninél. Bepillanthatsz az örmény és a zsidó konyha rejtelmeibe, a Skanzen receptkönyveiből pedig a hagyományos magyar konyhát is mélyebben megismerheted.

A kézműves foglalkozások ugyancsak az étkezéshez kapcsolódnak: só-liszt gyurmából perecet gyúrhatnak a gyerekek, szaggathatnak csigatésztát, és hogy legyen mibe tenni az ételt: varrhatnak kenyérzsákot, formázhatnak agyagtálat vagy marokkosarat.

A learatott gabonaszálakat felhasználhatod: szalmadíszt és aratókoszorút készíthetsz rozsszalmából.

Számtalan játékudvar várja a gyerkőcöket, ahol játszva bővíthetik tudásukat, miközben vándormuzsikusok zenéje szól a távolból. 

Szombaton Sőrés Rozka mesemondó Egy falat kenyérről, vasárnap Écsi Gyöngyi Az élet vizéről mesél kicsiknek és nagyoknak. Székely népmesék mellett mesés ízek és ízes mesék várnak a múzeum jól ismert színpadi helyszínén, a Kisalföld tájegység Kisbodaki pajtájában.

A részletes programot itt találod:
https://www.skanzen.hu/hu/latogatas/programok/augusztus-20-i-programok-a-skanzenben

Töltsd együtt a családoddal az ünnepet a Skanzenben!

További információ: https://www.skanzen.hu

Képforrás: Szentendre – Szabadtéri Néprajzi Múzeum