Savaria Karnevál fesztivalok.info

helyszín

Szombathely, több helyszínen
Szombathely, több helyszínen

dátum

2022. 08. 25. - 28.
Lejárt!

SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL

2022. augusztus 25–28., Szombathely (Belváros)

A 21. alkalommal invitálnak augusztus utolsó hétvégéjén – 25. és 28. között – a római alapokra épült belvárosba, melynek számtalan szegletében találkozhatsz a régmúlt valamely megelevenedett, újraszínezett részletével.

A kétezer éves város ünneplőbe öltözve kínálja az ismeretbővítő, ugyanakkor szórakoztató programok színes, dúsgazdag kavalkádját. A karneválon láthatod a római kori harcászatot és katonaéletet megidéző legionárius csapatokat, a testi épségüket nem kímélő rettenthetetlen gladiátorokat, a fegyvereikkel mesterien vívó középkori lovagokat, valamint az őseink életmódját és harcászatát megidéző magyar hagyományőrzőket.

Programajánló

A karnevál leglátványosabb, legegyedibb programja a hagyományőrzők és mutatványosok péntek és szombat esti felvonulása, mely során közel 1000 jelmezes vonul végig a belváros utcáin látványos produkciókkal. Emellett komoly- és könnyűzenei koncertek, ismeretbővítő és szórakoztató előadások, valamint a legkisebbeket szórakoztató programok kínálnak gazdag és színes választékot. A középkori forgatagot megidéző vásárban remek kézműves portékákat találhatsz, s megismerkedhetsz a különböző mesterségekkel. Éhezned sem kell, hiszen a Borok Utcája, a Sörtér és az Öreg Város Vásárának kínálata egyedülálló kulináris élményt nyújt majd.

Szombathely, Nyár, Karnevál – újra Téged vár!

A fesztivál részletes programját itt találod: https://www.karnevalsavaria.hu/programok/programnaptar

Tógába bújva vagy más történelmi maskarát magadra öltve, családosan vagy baráti társasággal légy részese a város legnagyobb rendezvényének! Élvezd a karneváli hangulatot egy pohár jófajta bor vagy egy korsó hűsítő sör mellett!

További információ: https://karnevalsavaria.hu, https://www.facebook.com/savariakarnevalofficial

Az eseményhez kapcsolódó cikkünk: VÁRJÁTÉKOK, TÖRTÉNELMI FESZTIVÁLOK 2022

Nyitókép: Savaria Karnevál, képforrás: Savaria Turizmus Nonprofit Kft.