plakát

helyszín

Kaposvár, több helyszínen

dátum

2023. 06. 08. - 10.
Lejárt!

RIPPL-RÓNAI FESZTIVÁL

2023. június 8–10., Kaposvár (Kossuth tér és a belváros, Aréna)

Újra megmozdul a város! Ismét óriásit szól majd az esemény, hiszen Magyarország legnagyobb neveit és legfrissebb produkcióit élvezheted Kaposváron. A koncertek mellett utcatárlatok, utcazene, színházi programok, könyvbemutatók, sportprogramok és kiállítások is szerepelnek a kísérőprogramok között

A korábban Festők Városa Hangulatfesztivál 2014-től Rippl-Rónai Fesztivál néven hódít. A város fesztiválja világhírű képzőművészeink állít emléket. Összművészeti jellegénél fogva bemutatja a kortárs művészet legjavát, a képzőművészeti értékeit, a nagy klasszikus alkotókat, amelyet komoly- és könnyűzenei, népművészeti és folklórprogramokkal színesítenek.

festők
képforrás: Rippl-Rónai Fesztivál – web

Koncertek

A fesztivál zenei részét kétfelé bontották: így lesznek események a Kossuth téren, ahol ingyenesen látogathatók majd a koncertek, illetve az Arénában, ahol nagyon kedvezményes jegy- vagy  bérletkonstrukcióval élvezheted a bulikat és koncerteket.

Kossuth téri headlinereink: Karácsony János Trió / Senior Együttes (június 8.) ● Lóci Játszik / Carson Coma (június 9.) ● Hobo / Analog Balaton / ByeALex és a Slepp (június 10.), … és még mások.

Kaposvár Aréna headlinerek: Beton Hofi / Azahriah / Andro / Willcox (június 9.) ● Loving Arms / Valmar / Necc Party (júnus 10)

Off-programok a város több pontján

Mindhárom napon lesz utcatárlat, animációs mozgóképkészítő workshop, óriáskeretekben hímzésmotívumok létrehozása, gipszszobrok készítése. A pénteki Civil Napon tehetséges fiatalok mutatkoznak be, szombaton a Kézművesség Világnapján pedig kézműves programokból válogathatsz. Lesznek még irodalmi programok és versmondás a belvárosban. Az Agórában bemutatkozik a Mikrokozmosz és az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a vármegye több néptánc csoportja, a Rippl-Rónai Emlékházban pedig tárlatvezetéseket tartanak.

A Vaszary Képtárban csütörtökön nyílik Mátis Rita kiállítása, de megtekinthetők lesznek a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium vizsgamunkái is, valamint a belvárosban szabadtéri kiállítás várnak.

Szombaton az Arénában Rubint Réka ingyenes alakreform edzésén vehetsz részt, a Szivárvány Kultúrpalotában pedig Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték c. interaktív pódium előadását tekintheted meg.

További információ: https://www.ripplfeszt.hu, https://www.facebook.com/ripplfeszt

Nyitókép képforrás: Rippl-Rónai Fesztivál – web