kórus

helyszín

Budapest, több helyszínen
Budapest, több helyszínen

dátum

2024. 05. 17. - 19.
Lejárt!

REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL

2024. május 17–19., Budapest (több helyszínen)

A Református Zenei Fesztivált (RZF) idén is tartalmas feltöltődést kínál: a páratlanul gazdag református zenei hagyomány bemutatása mellett az igényes komoly- és könnyűzene iránt érdeklődő nagyközönség szórakoztatása is a cél.

A Kálvin tér, a Ráday utca és a Bakáts tér ismét a háromnapos forgatag helyszínéül szolgál majd.

Kijönni a templomból

A templomokban megrendezett események mellett a templomfalakon kívül is tartanak előadásokat, hogy a református kultúrát és értékeket bárki megismerhesse.
A háromnapos forgatagot útjára indító péntek délutáni Rézfúvós felvonulás a Kálvin térről a Ráday utcán át a Bakáts térig tart – a zenei szolgálatot a Magyar Honvédség Légierő Zenekar Veszprém végzi, a nyitó istentisztelet igehirdetéssel Csűrös András és Csűrös-Varga Vanda, a gyömrői református gyülekezet lelkipásztorai tartják majd. Koncertet ad a Talamba Ütőegyüttes, a Platon Karataev Duo, a Kálvin téri református templomban tartott esti zenés áhitaton pedig közreműködnek Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, Kossuth-díjas előadóművészek.

A szombati napon többek között lesz Csillagtúra, Lóci játszik AKUSZTIK, térzene, orgonamaraton, zenés beszélgetések, koncertek, Borok, dalok, bordalok – összművészeti borkóstoló.

Vasárnap a református ragtime ée egy gitárkoncert mellett fellép többek között a Neumann Balázs Trio, a Gáspár Károly Trio, a Sebő együttes, a Makám vagy a Misztrál. A zenés záró istentisztelet a Nagyvárad téri református templomban lesz, ahol közreműködik a Központi Református Kórus & Tímár Sára és zenekara, igét hirdet Zila Péter református lelkipásztor.

A 19. Református Zenei fesztivál részletes programot itt találod: https://www.facebook.com/events/410572158493290

Nyitókép képforrás: Református Zenei Fesztivál – Facebook