lányok pünkösd

helyszín

Hollókő, Ófalu

dátum

2023. 05. 28. - 29.
Lejárt!

PÜNKÖSDÖLÉS ÉS VÁRJÁTÉKOK

2023. május 28–29., Hollókő (Ófalu, Hollókői vár)

Az ünnepi hétvégén hagyományőrző programokat és várjátékot rendeznek a Nógrád megyei világörökségi faluban, ahol a híres palóc vendégszeretet is átélheted.  

Programajánló

Pünkösdölés
Május 28. (vasárnap), Ófalu

A hagyományőrző program mellett – mint a pünkösdi áldásosztás, néptáncoktatás, kézműves és gasztronómiai vásár –Te is benevezhetsz  a Hollókő Pünkösdi Királya cím elnyerésére, ahol népi ügyességi feladatokat kell a legjobban teljesítenie. Az Ófalu udvaraiban jókedv, táncház, népi koncert és gasztronómiai ínyencségek várnak. Itt lesz Bukovics János mesemondó és a Hollókői citerazenekar is.

Pünkösdi Várnapok
Május 29. (hétfő), Hollókői vár

A Pünkösdi Várnapok az idei évben a frissen felújított várban kerül megrendezésre. A nap folyamán Szent László Vitézei fegyveres bemutatót tartanak, a zenészek pedig különböző időpontokban muzsikálnak a várudvaron. Láthatsz középkori táncokat a Pavane Történelmi Táncegyüttes közreműködésével, kipróbálhatod a középkori fegyvereket és felpróbálhatod a kor ruháit.
13 órától kezdődik a Hadgyakorlat és ostromjáték a várudvaron Szent László Vitézeivel, de láthatsz vitézi párviadalokat és fegyveres bemutatókat is.
15 órától a vár előtti síkon a Hollókői vár legendája elevenedik fel két felvonásban A Mágus és a hollók szövetsége címmel.

További információ: https://www.holloko.hu/hu/hirek/punkosdoles-es-varjatekok–hollokon

Nyitókép képforrás: Hollókő – web