Villány boros pohár

helyszín

Villányi borvidék
Villányi borvidék

dátum

2024. 05. 17. - 20.
Lejárt!

PÜNKÖSD A VILLÁNYI BORVIDÉKEN 2024

2024. május 17–20., Villány, Palkonya, Siklós

A pünkösdi programokkal indul a nyári szezon a Villányi borvidéken. Ha péntek, akkor Villány! rendezvény színvonalas fellépőket vonultat fel, Palkonyán a hagyományokhoz híven Jubileumi Pünkösdi Nyitott Pincéket tartanak, a Siklósi várban pedig Pünkösdi Sokadalom várja a kicsiket-nagyokat. 

Programajánló

HA PÉNTEK, AKKOR VILLÁNY!
2024. május 17., Villány (Rendezvény tér)

A villányi rendezvénysorozat egyedülálló módon ötvözi a borturizmust, a gasztronómiát, a kultúrát és a szórakozás, amelynek keretében közelebbről megismerheted a Villányi borvidéket, a helyi borászatokat, az autentikus gasztronómiát és a régió kulturális örökségét. Emellett a programok lehetőséget adnak az élvezetes szórakozásra, az aktív pihenésre és a közösségi élményekre egy festői környezetben.
Az idei fesztiválszezont két nagykoncerttel nyitják meg, melyen fellépnek a Neoton Família Sztárjai, valamint Rácz Gergő és Orsovai Reni, az estét pedig egy hatalmas bulival DJ Pepe zárja majd.
Információ: https://villany.hu/programok/ha-pentek-akkor-villany-majus

PÜNKÖSDI HOSSZÚHÉTVÉGE VILLÁNYBAN
2024. május 18–20., Villány (Diófás tér, történelmi pincesor)

Ezen a hétvégén a kiváló helyi borok kóstolása mellett megismerheted a helyi sváb hagyományokat és gasztronómiát, lesznek gyermekprogramok, táncbemutatók, beszélgetések, koncertek, az estéket pedig utcabál zárja.
Információ: https://villanyiborvidek.hu/programok

PÜNKÖSDI NYITOTT PINCÉK
2024. május 18–19., Palkonya (Pincesor)

Palkonya, a Villányi borvidék egyutcás tündéri gasztrofaluja ma is hűen őrzi a 18. században betelepített német szőlőművesek építészeti kultúráját. A 30. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon nyitott pincékkel, zamatos borokkal, finom falatokkal, összművészeti kavalkáddal, előadásokkal, kellemes zenével és jó hangulattal várnak.
Információ: https://www.facebook.com/palkonyafalu
Kapcsolódó cikk: PÜNKÖSDI NYITOTT PINCÉK

PÜNKÖSDI SOKADALOM
2024. május 18–20., Siklós (Vár)

Felhőtlen szórakozást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt a pünkösdi hétvége változatos programjai, kiállításai a Siklósi várban.
Információ: https://www.siklosivar.hu/

Kapcsolódó cikkünk: PÜNKÖSDI SZOKÁSOK, HAGYOMÁNYOK

Nyitókép: képforrás: Villány-Siklósi Borút Egyesület