lovas fesztivalok.info

helyszín

Ópusztaszer, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

dátum

2023. 05. 28. - 29.
Lejárt!

PÜNKÖSD AZ EMLÉKPARKBAN 

2023. május 28–29., Ópusztaszer (Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark)

A pünkösdi hétvégén a Kalandos Emlékhely programsorozat és a Madármegfigyelési nap eseményei mellett kulturális bemutatók, lovas ügyességi versenyek is lesznek, és természetesen idén is megtartják a pünkösdi királyválasztást.

Programajánló

Mindkét nap lesz látványos lovasbemutató, a Nomád Parkban íjásztatás és bőrmunka, a Látogatóközpontan pedig 3D-s filmvetítés. Több helyen – Puszta Háza, Rotunda, Látogatóközpont – láthatsz kiállításokat, a Skanzenben pedig izgalmas programokkal készülnek. Lesz itt kézműves játszóház, pünkösdi lovasjárat és néptáncos bemutató is, miközben egész nap autentikus magyar népzene szól.

Mindemellett május 28-án (vasárnap) a Kalandos Emlékhely programsorozat keretében gyermeknapi programokon vehetnek részt a kisebbek-nagyobbak, a Madármegfigyelési nap keretében pedig többek között madárgyűrűzési bemutató, madárodú-készítés, de solymász és kutya engedelmességi bemutató is elérhető lesz.

Május 29-én (hétfő) a Pünkösdölő legizgalmasabb eseményének a pünkösdi királyválasztás ígérkezik (14 órától), mely során látványos ügyességi lovas vetélkedőn mérettetik meg magukat az indulók

További információ: https://opusztaszer.hu,  https://www.facebook.com/opusztaszer

Nyitókép képforrás: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark