fesztivál

helyszín

Felsőörs, Pocca dűlő

dátum

2023. 06. 29. - 2023. 07. 01.
Lejárt!

POCCA PIKNIK

2023. június 29. – július 1., Felsőörs (Pocca dűlő)

Zene – Gasztro – Art
Ez a Pocca Piknik a felsőörsi Pocca dűlőben, ahol harmadszor kerül megrendezésre az esemény. A bódító, levendulaillattal övezett tágas területen népszerű fellépők adják majd a ritmust blues, rockabilly és dixieland műfajban, melyhez kiváló borokat és ízletes falatokat kínálnak.

A Pocca Piknik varázslatos tájon van, a felsőörsi dombok között, amelyet még fokoz a gyönyörű balatoni panoráma is. Az összművészeti esemény a Zene – Gasztro – Art hármas alappillérre épül, ezeken keresztül szólítja meg az embereket, akik önfeledten szórakozhatnak. A nyugodt és barátságos piknikélmény megtartása érdekében 3000 főben maximalizálják a napi belépők számát, kiemelten fontos a gasztronómia, a család, a gyerekprogramok és nem utolsó sorban a borkultúra is. A Pocca Piknik tehát nem csupán nevében képviseli a piknik jelleget: itt tényleg nyugodtan kikapcsolódhatsz a természet lágy ölén eszegetés, iszogatás, zenehallgatás közben. Porfelhő helyett friss levegő, zsúfolt embertömeg helyett pedig egy kellemes közösség vesz körbe.

A csodálatos helyszínt egy kis családi pincészet területén, Felsőörs egyik történelmi szőlődűlőjében, a Pocca dűlőben találod, ahonnan a fesztivál a nevét is kapta.

képforrás: Pocca Piknik, fotó: Berzsényi Gergely

Zenei program

A tematika évről évre változik, a tavalyi dixieland/blues/rockabilly program után idén populárisabb színezetet kap a zenei paletta, híres magyar rock- és poplegendák váltják egymást a színpadon.
Fellép többek között Deák Bill Gyula, Egri Péter és a Mystery Gang, Fenyő Miklós, Szikora Róbert és az R-GO, a Roy és Ádám Trió, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, és még sokanmások, például fiatal tehetségek fellépésére is lehetőséget biztosítanak.
A színpad két oldalán felállított LED falaknak köszönhetően távolról is láthatók lesznek a koncertek, a terület kiváló akusztikája miatt pedig bárhonnan hallgathatjuk azokat. Álldogálhatsz a színpad előtt, táncolhatsz a levendulás mellett mezítláb a fűben, borozhatsz egy pléden, elnyújtózhatsz egy nyugágyon vagy üldögélhetsz egy szalmabálán is. Fellépők:

Június 29-én: Bolba Éva és a JAZZterlánc ● A zene él tovább – Török Ádám emlékére ● Jumping Matt and his combo feat. Little G Weevil & Mr. Jambalaya ● Deák Bill Blues Band

Június 30-án: Szalóki Ági (gyerekkoncert) ● CstDzs Alt’N’Roll ● Ati EDGE and the Shadowbirds ● Egri Péter, a Mystery Gang ● Fenyő Miklós

Július 1-én: Alma együttes ● Roy és Ádám Trió ● Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar ● Szikora Róbert és az R-GO

Gasztronómia

A programok mellett a környék legkiválóbb gasztronómiai szolgáltatóival találkozhatsz, hiszen egy igazi piknikélményhez hozzátartoznak a finom ételek és italok.
Így itt lesz például: Bitang Burger ● Tornyos BBQ ● Bivstro ● Kerekes Pince ● Szomszéd Kertje ● Mélytányér ● DesszereTlek ● Megfőzzök Almádit ● Sissi Fagylalt ● História ● Tekergő Sajtműhely

Art

A fesztivál kiváló lehetőség arra, hogy megismerkedj a környéken élő művészekkel, alkotókkal. A festők mellett találkozhatsz keramikussal, kosárfonóval, fazekassal, szobrásszal és fotográfussal is, akik elhozzák csodálatos munkájukat.

Gyereksziget

A fesztivál a gyerekek számára is élvezetes lesz: rajzolás, bohóc, bűvész, mozgás, játékok, mesék, 15 órától koncertek várják őket.

12 éven aluliaknak ingyenes a fesztiválon való részvétel.

naplemente
Pocca dűlő, Felsőörs
képforrás: Pocca Piknik – Facebook

Balatoni panoráma, csodás naplemente, kellemes élő zene, ízletes falatok, hűsítő borok, bódító levendulaillat – ezeket nyújtja Neked a POCCA PIKNIK!

Az autósok számára kialakításra kerül egy ligetes parkoló, ugyanakkor folyamatos transzportra is lehet számítani: kisvasút és egyéb járművek hozzák-viszik majd az embereket a strandokról, környező településekről.

Megjegyzés! A Pocca Piknikre limitált belépőjegy váltható, így ha mindenképp szeretnéd biztosítani helyed a Pikniken, akkor minél hamarabb szerezd be a jegyedet vagy a bérletedet!

További információ: https://poccapiknik.hu, https://www.facebook.com/PoccaPinceFelsoors

Nyitókép képforrás: Pocca Piknik – Facebook