plakát

helyszín

Hajós, Pincefalu
Hajós, Pincefalu

dátum

2023. 06. 23. - 25.
Lejárt!

NYÁRI PINCENYITOGATÓ

Szent Iván-éji Fröccsözön Hajóson

2023. június 23–25., Hajó (Pincefalu)

Idén már többnapos programmal vár a  24 kacskaringós utcából és 1250 pincéből álló Hajósi Pincefalu: már pénteken kinyitnak a pincék,  megkóstolhatod a Hajósi Hegyközségi Borverseny 20 legjobb borát, mellé kemencés finomságokat készítenek, lesz tábortűz, akusztikus koncert, pincekaland és pincetúra, gyerekeknek kézműveskedés, s nem marad el a nagy koccintás sem.

Újdonságokkal vár a Nyári Pincenyitógató  

Június 23. (péntek)
Már péntek délután nyitnak a pincék, a Cabernet Borturisztikai Látogatóközpontban az Aranykostolón már 10 órától a Hajósi Hegyközségi Borverseny 20 legjobb borát kóstolgathatod.
Este az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrparkban Szent Iván-éji programot szerveznek a Gulyakúti pihenőhelynél. Lesz itt bivalygulya, Banyakemencében sült fantasztikus ételek, madármegfigyelés, a természet éjszakai hangjai, tábortűz, tűzugrás, csillagnézés és hasonló romantikus élmények, valamint illatos bor is.

Június 24. (szombat)
Az Aranykostoló mellett 14 nyitott pince várja, hogy betérj hozzájuk egy borkóstolásra. Többek között olyan borokat kóstolhatsz, mint a Cabernet Franc és Sauvignon, a Kékfrankos, a Zweigelt, a Kadarka, az Olaszrizling, a Cserszegi Fűszeres, a Kövidinka vagy az Irsai Olivér. Csatlakozhatsz egy pincetúrára, a kisebbek gyerek- és kézművesfoglalkozásokon vehetnek részt, miközben a pincefalu utcáin térzene szól. Este 7 órakor pedig egy közös koccintásban vehetsz részt a pincefalu központjában található Szent Orbán szobránál. Ezután ne szaladj el, mert kisorsolják a tombolanyereményeket, majd este 10-ig betérhetsz azokba a pincékbe, ahol még nem jártál, vagy szívesen visszamennél.

Június 25. (vasárnap)
Aranykostoló és kiállítás a Cabernet Borturisztikai Látogatóközpontban, 10 órától gyerekprogramok, nyomozós játékok, 14 órától tárlatvezetés a Hajósi Barokk Kastélyban.


További információ: https://www.facebook.com/hajospincefalu, https://hajosi-pincefalu.hu/

Nyitókép képforrás: Hajósi Pincefalu – Facebook