helyszín

Pécsvárad, több helyszínen

dátum

2022. 10. 14. - 16.
Lejárt!

PÉCSVÁRADI LEÁNYVÁSÁR

2022. október 14–16., Pécsvárad (Művelődési Központ és környéke)

A több évtizedes hagyományokkal bíró esemény idén is változatos programokkal várja már nemcsak a pécsváradi és a zengővárkonyi fiatalokat, hanem minden érdeklődőt.

A hagyományos nagyrendezvény folklór műsorral, kézműves vásárral, színpadi programokkal és nagykoncertekkel vár. Lesz kiállítás, Gasztroudvar zenés programokkal, tombola, gyerekeknek szóló koncert, össztánc, zenés ébresztő és szombat este bál. Idén is megválasztják a Leányvásár Szépét, lesz népdaléneklési verseny, a nagyszínpadon pedig a néptánc- és népzenei bemutatók mellett fellép többek között a Bon-Bon együttes (október 14.), a Vivat Bacchus (október 15.), Kowalsky meg a Vega (október 15.), valamint Gergely Róbert és a Studio11 Zenekar (október 16.).

Tudtad-e
…hogy több mint 300 esztendőt kell visszautaznod a történelemben, ha a Pécsváradi Leányvásár gyökereit keresed? Fesztiválként pedig több mint 50 éve kerül megrendezésre?
1966-ban Pécsváradi Leányvásár néven 15 néptánccsoport fellépésével kezdődött a ma már 56 éves történet. A Pécsváradi Leányvásár régi hagyománya, hogy Zengővárkony és Pécsvárad magyar fiataljai Lukács-napjához kötődő hétvégén találkoztak, ismerkedtek és szórakoztak egymással. Sok esetben a fiatalok ilyenkor találtak egymásra. A pécsváradi nagyvásárban megvásárolhatták a mézeskalácsszívet, rajta a kedves vallomással.

Az esemény részletes programját itt találod: http://pecsvaradileanyvasar.hu/programok-2022

További információ: http://pecsvaradileanyvasar.hu/, https://www.facebook.com/pecsvaradileanyvasar/

Nyitókép: Pécsváradi Leányvásár, képforrás: pecsvaradileanyvasar.hu

Címkék: