fesztivál fesztivalok.info

helyszín

Paloznak, több helyszínen
Paloznak, több helyszínen
kategória

dátum

2024. 08. 01. - 03.

PALOZNAKI JAZZPIKNIK 2024

2024. augusztus 1–3., Paloznak (több helyszínen)

A fesztivál idén is a Balaton-felvidéki nyár legnagyobb presztízsű eseményének ígérkezik: augusztus 1–3. között 12. alkalommal kerül megrendezésre a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpiknik.

Három nap jazz, funk, pop és soul, utánozhatatlan piknikélmény a Jazzpikniken! Több színpadon szólnak a koncertek a festői szépségű balatoni településen, a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a 12. Paloznaki Jazzpikniken!

A világsztárok – zenei dívák és királyok – mellett a hazai jazz színe-java is képviselteti magát, s ahogy korábban, idén is fellépnek majd ifjú tehetségek, valamint fontos az edukáció, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás.

Nemzetközi sztárok a pikniken

A háromnapos pikniket augusztus 1-jén két díva, Izo FitzRoy és Anastacia nyitja meg, akiket 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies követ. Ezen a napon fellép még a Spandau Ballet egykori énekese, Tony Hadley, valamint koncertet ad a Kraak & Smaak. Augusztus 3-án fellép a holland Son Mieux, koncertet ad Morcheeba, befejezésül pedig  az MF Robots koncertje búcsúztatja a 12. Paloznaki Jazzpikniket.

Augusztus 1. (csütörtök)
Izo FitzRoy
Anastacia 

Augusztus 2. (péntek)
The Brand New Heavies
Tony Hadley ex Spandau Ballet
Kraak & Smaak 

Augusztus 3. (szombat)
Son Mieux 
Morcheeba
MF Robots (Music For Robots) 

A hazai jazz képviselői

A nemzetközi előadók mellett a hazai jazzélet kiválóságai is képviseltetik magukat. Az idei pikniken többek között olyan művészekkel találkozhatsz, mint Pénzes Máté és a Zseb formáció, a The Qualitons vagy a New Fossils.

Fiatal tehetségek a Jazzpikniken

Idén is fontos a tehetséggondozás, amelynek keretében számos fiatal tehetség lép fel a fesztiválon, többek között: Gorg & Benzol jazzrock trió ● Symbiosis 5 zenekar ● Palágyi IldikóPálmai Panna – Oláh Krisztián duó

Gyerekbarát, fenntartható, társadalmi szerepvállalás

Az idei Jazzpikniken különleges programokkal várják a kisebbeket: többek között a Gyermekudvarban Zöldövezet Társulás  standján érzékenyítő játékok lesznek, a Bethesda Gyermekkórház játékos módon nyújt egészségügyi ismeretterjesztést, a Gyerekréten pedig kreatív, edukatív játékokra számíthatnak a kicsik.

A fesztivál az egyre fiatalodó közönségének is kedvez azzal, hogy bevezeti a kisfelnőtt jegyet: a jegy a 14 és 23 év közötti fiatalok részére nyújt kedvezményes belépőt a 2024-es fesztiválra. 

A Jazzpiknik bevételének egy részével idén is a rászorulókat támogatja. Például folytatódik az együttműködés az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal, a Paloznak Jövőjéért Alapítvánnyal, az ősz folyamán egy közös aukciót rendeznek a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal, illetve lesz egy jótékonysági akció is a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegének Sebészeti Osztályával.

A korábbi évek hagyományát folytatva a szelektív hulladékgyűjtésben idén is a Zöldövezet Társulás a Jazzpiknik partnere.  

A zenei kínálat mellett a gasztronómia tekintetében is igazán különleges élményre számíthatsz: a minőségi street food ételek mellett behűtött italok közül válogathatsz.

További fellépők itt: https://jazzpiknik.hu/fellepok

Ha a jazz, a funk és a soul szerelmese vagy, a Paloznaki Jazzpikniken a helyed!
Jegyek és bérletek már kaphatók!

További információ: https://jazzpiknik.hu, https://www.facebook.com/jazzpiknik

Nyitókép, képforrás: Paloznak Jazzpiknik