plakát fesztivalok.info

helyszín

Szeged, több helyszínen
Szeged, több helyszínen

dátum

2021. 09. 30. - 2021. 11. 15.
Lejárt!

ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL Szeged

2021. szeptember 30. – november 15., Szeged (több helyszínen)

Huszonötödik alkalommal rendezik meg az egyetem összművészeti programsorozatát szeptember 30. és november 15. között: 50 helyszínen több száz programmal várnak, tisztelegve az egyetem alapításának 440. évfordulója előtt.

A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozatban az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkoznak be. A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és lehetőség szerint minden korosztálynak, érdeklődési körnek megfelelő igényes, értékközvetítő, kulturális élményeken alapuló programlehetőséget nyújtsanak.
A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat és nyílt napot, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi- és közéleti beszélgetéseket is találsz.

Programajánló

A programsorozat megnyitóján ismét fényekbe borul a Rektori Épület homlokzata. Szeptember 30-tól október 15-ig Keleti Éva fotóművész fotói által a szegedi színházi élet legendás szereplői költöznek a Rektori Épület galériájába. De lesz még kiállítása Törköly József és Dömötör Mihály fotóművészeknek is.

Folytatódik a nagy sikerű Vers délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt.

A színházszeretőknek az V. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozón lehetőségük lesz megismerni a pécsi, a budapesti, és a debreceni egyetemi színházi csapat előadásait.

Nem maradnak el a koncertek sem: többek között a Cimbaliband, a Meszecsinka, a Zűrös banda, vendégünk lesz Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Fülei Balázs és az Auer Trió, a Benedekfi-testvérek, Csuja Imre, Bátori Éva és Huszárik Kata is fellép.

A fesztiválidén is rengeteg közösségi élménnyel gazdagítja Szent-Györgyi Albert egyetemének és Szeged város lakóinak mindennapjait, s azokat, akik a városba látogatnak.

További információ: http://www2.u-szeged.hu/okf

Nyitókép képforrás: Őszi Kulturális Fesztivál Szeged