Örvényeshegy Piknik fesztivalok.info

helyszín

Zalacsány, Örvényeshegy

dátum

2021. 07. 09. - 11.
Lejárt!

ÖRVÉNYESHEGY PIKNIK

2021. július 9–11., Zalacsány (Örvényeshegy –  Pálos Resort)

Hétvégén összművészeti fesztivál vár zenével, irodalommal és családi programokkal Zalacsány festői lankáin. Lesznek itt a koncertek mellett irodalomi és színházi előadások, gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, túrák, gasztroélmények és még sok más. A fellépők között van többek között az Apey, a Budapest Bár, Dés László, Candymen Duo,  Dynamite Dudes,  Laposa Julcsi, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Momentán Társulat.

Programajánló

A zalai dombok között megbúvó, kis települést, amely újra összművészeti hétvégének ad otthont július 9–11. között. A reggelek jógával kezdődnek, majd hangtálfürdővel és a szomszédban élő barátságos dámszarvasok látványával töltődhetsz fel.

Az Örvényeshegy Piknik erdőszéli színpadán péntek este (július 9-én) Dés László, szombat (július 10-én) este a Budapest Bár lép fel. A bulikról a Candyman Duo és a Dynamite Dudes gondoskodnak. Érkezik Apey és a Nehézlemez Műhely, a Momentán Társulat új előadásában Molnár Levente Farkasházi Rékával improvizál.

A gyerekeket kézműves foglalkozás és játszóház várja, valamint a Kalandozó Komédium utcaszínház. Visszatérő vendégként lép fel Varró Dániel és Molnár György. A kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar Életmesék albumuk anyagával készül. A Junior Príma Díjas Laposa Julcsi lemezbemutató koncertjén népzenei utazásra hívja a kicsiket. Népi hangszerekkel, ritmus-zajkeltő eszközökkel, közös játékokkal, együtt énekléssel ismerteti meg a közönséget hagyományainkkal, tavaszi, nyári népszokásokkal.

Az idei évben először indulnak e-bike túrák a fesztivál helyszínéről. Az elektromos rásegítéses kerékpárok segítségével a túrák bárki számára könnyen teljesítők, a résztvevők felfedezhetik a környék természeti szépségeit. A Zala-völgyi Nyitott Portákat útba ejtve megkóstolhatod a helyben készült gyümölcsleveket, mangalica termékeket vagy sajtkészítményeket.

A részletes programot itt találodhttps://orvenyeshegypiknik.hu/program/

Örvényeshegy – Pálos Resort, a fesztivál otthona

A fesztiválnak a Pálos Resort ad otthont, melynek közvetlen közelében egykor jelentős pálos kolostor állt. Története egészen az 1300-as évekig nyúlik vissza. A kolostor emlékére július 10-én szabadtéri szentmisét rendeznek. A örvényeshegyi misét egy Vállusról induló délelőtti gyalogos zarándoklat előzi meg, amelyhez Te is csatlakozhatsz. A mise előtt Eperjes Károly beszél a hittel, pálosokkal való kapcsolatáról.

A zalacsányi Pálos Resort 2021-ben második alkalommal került be a legjobb 25 európai szálláshely közé.  A lenyűgöző természeti környezetben található szálláshely balaton-felvidéki népi építészeti stílusban épült.  Mára közel 10 hektáros birtokán 22 dámszarvas él, akiket az egyedi Safari Lodge szállásokról közvetlenül is megfigyelhetsz. 

További információ: https://orvenyeshegypiknik.hu, https://www.facebook.com/orvenyeshegypiknik

Képek: Örvényeshegy Piknik, képforrás: Örvényeshegy Piknik – Facebook