őszi termékek

helyszín

Kőszeg, belváros
Kőszeg, belváros

dátum

2022. 10. 22. - 23.
Lejárt!

ORSOLYA-NAPI VÁSÁR

Natúrpark Ízei Gasztronómiai Fesztivál

2022. október. 22–23., Kőszeg (Belváros)

A Nyugat-Dunántúl kiemelt eseményén ismét megkóstolhatod Kőszeg és vonzáskörzetének jellegzetes ízeit. Gasztronómia, kézműves kirakodóvásár, főzőverseny, hagyományápolás… mind jelen lesz az eseményen.

Programajánló

A rendezvény előzményét Kőszeg egykori „nagyvására”, az Orsolya-napi Vásár adja, mely évszázadokon keresztül adott lehetőséget a kiváló helyi kézművesek termékeinek és a környék terményeinek eladására, cseréjére. Jelenleg a Kőszeg-hegyaljai települések kézműveseivel, termelőivel találkozhatsz: így például itt lesznek a borászok, a méhészek, a virágkötők, a fafaragók, a gyöngyfűzők, a fazekasok, a csuhé-báb- és terményjáték-készítők, a tojásfestők és a szalmafonók is. A szervezők meghívására kiállítók érkeznek a Geschriebenstein Natúrpark településeiről, de jönnek kézművesek az ország más területeiről is. Természetesen a portékákat megvásárolhatod, illetve megkóstolhatod.
A környékbeliek az Ízek Alpokaljáról versenyre nevezhetnek hozott süteményeikkel, lekvárjaikkal, szörpjeikkel, savanyúságaikkal, a helyi civil szervezetek és egyesületek pedig részt vehetnek az Orsolya-napi Civil Főzőversenyen.

Orsolya-napi vásár
képforrás: Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház

A történelmi belváros egyedi hangulatú terei, utcái biztosítják a kézműves kirakodóvásár helyszínét, ahol jó borokkal és ételekkel is várnak, a Fő téren és a Jurisics-vár belső udvarán pedig a helyi, amatőr együttesek teremtik meg a jó hangulatot.
A helyi éttermek, cukrászdák egy része szintén csatlakozik a rendezvényhez, ahol speciális, a vidék jellegzetes terményeinek – például gesztenye, sütőtök, méz – felhasználásával készült ínyenc ételeket kóstolhatsz majd.

További információ: https://koszeg.hu

TIPP! Irány Kőszeg!
A fesztivál mellett érdemes a város nevezetességeit is megismerned.
A városról szóló cikket itt találod: Irány KŐSZEG, az ország ékszerdoboza!

Nyitókép képforrás: pixabay.com