oldtimer show

helyszín

Budapest, Vasúttörténeti Park
Budapest, Vasúttörténeti Park
kategória

dátum

2024. 04. 13. - 14.
Lejárt!

OLDTIMER SHOW 2024

2024. április 13–14. Budapest (Magyar Vasúttörténeti Park)

Immár 19. alkalommal kerül megrendezésre az Oldtimer Show a Magyar Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont, 10 hektáros területén. Az oldtimerek kiállítása és a szokásos kiegészítő programok mellett minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok, sok meglepetés vár az április közepén megrendezésre kerülő eseményen.

Április 13–14. között autentikus helyszínen, gőzmozdonyok füstjében nosztalgiázhatsz Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-kiállításán, amelynek fő látványossága az oldtimer autók és motorok bemutatója lesz. A tematikus szekciókban az olasz kisautóktól az amerikai nagyvasakig teljes lesz a repertoár.

Programajánló

500 oldtimer, veterán járművek, automobilok, motorbiciklik, teherautók, autóbuszok, kerékpárok, gőzmozdonyok, vasúti kocsik, traktorok, veterán katonai járművek kerülnek bemutatásra, de láthatsz sportautó-, lakóautó-, tuningautó. és versenyautókiállítást is.

Az Oldtimer Show kiállítása és kiegészítő programjai mellett Európa legnagyobb vasúti múzeuma is megtekinthető. A fő látványosság a mozdony fűtőcsarnokokban lesz, tematikus szekciókban és szóló standokon elhelyezve: KGST korszak autói és motorjai, Nyugat-Európai autók és motorbiciklik, amerikai olasz és angol sportautók, törpe autók és különlegességek.

Az esemény legfőbb látványossága a világháború előtti járművek lesznek, minden eddiginél több külföldi kiállító részvételével. Az autók és motorok mellett különlegességek is lesznek: traktorok, veterán kerékpárok, pedálos kisautók, stb…. A kihelyezett adatlapon a járművek műszaki leírása mellett érdekes sztorikat is megtudhatsz.
A nosztalgia érzést erősíti majd a retro mozdonycsarnok látványa és az olajszagú padlózat. Sétálgatás közben régi korok zenéje szól, miközben a fakerekű autók mellett korabeli ruhába öltözött hölgyekkel tudsz fotókat készíteni.  A mozdonycsarnokban kiállított járművek oldtimer szépségversenyen vesznek részt. Különböző korok és járműfajták szerinti kategóriákban összesen 30 db díjat ítél majd oda a nemzetközi zsűri.

Az Oldtimer Show nem csak kiállítás

A park szabadtéri területén sok kiegészítő programra számíthatsz: veterán katonai hagyományőrző alakulatok, valamint a vadnyugati cowboy kaszkadőrök tartanak bemutatót, de lesz sportautókiállítás, Kalandjárók Kiállítása, illetve kézműves és háztáji vásár. Életre kelnek a Vasúttörténeti Park interaktív programjai: mozdonyforgató, lóvasút, hajtányok, sínautó, kerti vasút, és felfűtenek egy igazi gőzmozdony is. Láthatod Európa legnagyobb gőzmozdony- és vasúti kocsi kiállítását, a modellházban egy terepasztal- és vasútmodell-kiállítást, de megnézheted a holokauszt emlékvonatot, Horthy kormányzó tárgyaló kocsiját vagy az impozáns Aranyvonat.

A díszkút környékén piknik parkot alakítanak ki, ahol a házias sütödében mérsékelt árakon tudsz frissensülteket enni, de a hozott szendvicsedet is elfogyaszthatod itt.  

Az Oldtimer Show családbarát rendezvény, amelyen rengeteg, ingyenesen kipróbálható játék várja a gyerekeknek: népi játékok, gyerekfoglalkoztató, arcfestés, gyerekrajzverseny, íjászat, airsoft lövészet, bungee gumiasztal, játszótér, de rengeteg ajándékkal is kedveskednek a szervezők.

veterán autó fesztivalok.info
képforrás: Oldtimer Show

Újdonság! A 2024-es Oldtimer Show-n két autós ajándékkosarat, fődíjként pedig egy gyönyörű oldtimer autót fognak kisorsolni a belépőjegy vásárlói között.

A helyszínre nem csak autóval érkezhetsz. Mivel a parkhoz kerékpárút is vezet, érdemes kerékpárral jönnöd! A Magyar Vasúttörténeti Park nevéhez méltóan vasúton is megközelíthető, a MÁV Esztergomi vonalán.

További információ: https://www.oldtimershow.hu/ ww.oldtimershow.hu, https://www.facebook.com/oldtimershow

Képforrás: Oldtimer Show Kft., Facebook