plakát

helyszín

Budapest, Vajdahunyad vára
Budapest, Vajdahunyad vára

dátum

2023. 09. 16. - 2023. 11. 26.
Lejárt!

AZ ÓCEÁN KINCSE – Mélytengeri mentőakció

Kiállítás és játék

2023. szeptember 16. – november 26., Budapest (Vajdahunyadvár)

Megjegyzés! November 6–12. között az interaktív kiállítás zárva tart!

A Vajdahunyadvárban nyíló új kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengeralattjárós utazásra hívogat: sejtelmes tengeri tájakat járhatsz be, miközben furfangos kérdések, megtévesztő feladványok és csodás tengerlakók teszik próbára tudásodat és érzékeidet egy izgalmas kalandjáték keretében.

Vajon mit rejt a tenger mélye?

Hűs hullám borzolja a tengerifű zöldjét, szikár tornyok vetnek vészjósló árnyékot az óceáni tájra. Színes apróhalak cikáznak fürge rajban, bálnák távoli éneke szól a kék derengésben, egy búvárhajó horgonyzik le titokban, a zátonyok védelmében. De vajon mit rejt a tenger mélye? Miféle kísérlet veszélyezteti az óceán kincsét? Kapzsi szándék vagy hóbortos elme szövi a ravasz tervet? Aki csatlakozik a mentőakcióhoz, alámerülhet a káprázatos vízi világba, de vigyázat, a mélytengeri kaland meglepő próbatételeket tartogat!

Az óceánokon átívelő, izgalmas mentőakció során Te is leleplezheted a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán fondorlatos terven ügyködik: egy titokzatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. Az elszánt tudós mindent bevet, hogy megszerezze a kincset: váratlan akadályokkal és szemkápráztató trükkökkel zavarja össze az elmét és az érzékeket.
A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre és jó fülre is szükség lesz. Ha sikerül túljárni a tudós eszén, kiérdemelheted a jutalmat és az Óceán megmentője címet!


Igazi családi program, hiszen szükség lesz a közös erőre. A kiállítást járva kiderül, hogy képesek vagytok-e a próbatételek közepette is a célig kormányozni a cirkálótokat, ki tudjátok-e szabadítani az alvó ámbrásceteket az álomcsapdából, meg tudjátok-e fejteni egy talányos buborékrajzot, és vajon elboldogultok-e egy csapat, játékos tengeri teknőssel vagy a Tű-fok parányi lakójával. Ha elég szerencsések vagytok, találkozhattok a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös lényeivel is.
A kalandjáték során tudományos ismeretekkel gazdagodhattok, és rácsodálkozhattok az óceánok és a tengerek valódi kincseire: a tiszta tengervíz fontosságára és a sokszínű vízi élővilágra.

Belépéskor kaptok egy szöveges játékfüzetet, mellyel lépésről lépésre kerülhettek egyre közelebb a célhoz.

A több mint 700 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék mesés látványvilággal,
egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal vár.

Nyitvatartás: kedd–vasárnap 10–17 óráig, hétfőn zárva. (Október 23-án és november 1-jén is nyitva.)
Korosztályi ajánlás: 4–99
Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudnak bekapcsolódni a játékba.
Játékfüzetet kapnak: a gyermekek (3–18 éves); a gyermek nélkül, egyéni jeggyel érkező felnőttek.
A kiállítás és játék bejárása kb. 1 órát vesz igénybe.

Belépőjegyárak: https://www.mezogazdasagimuzeum.hu/esemenyek/az-ocean-kincse

További információ: https://www.mezogazdasagimuzeum.hu/esemenyek/az-ocean-kincse

Képforrás: F-exhibition, Magyar Mezőgazdasági Múzeum – web