kamarakoncert fesztivalok.info

helyszín

Budapest, több helyszínen
Budapest, több helyszínen
kategória

dátum

2021. 08. 26. - 31.
Lejárt!

NEW MILLENNIUM NEMZETKÖZI KAMARAZENEI FESZTIVÁL

2021. augusztus 26–31., Budapest (több helyszínen)

Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzusok ismét élő koncertekkel, kiváló művészekkel vár augusztus utolsó hétvégéjén. A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását és a tehetségek elősegítését helyezi középpontba a programsorozat, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg Budapesten tematikus műsorokkal és nemzetközi mesterkurzusokkal.

Az idei évben ösztöndíjjal, valamint rugalmas és magas színvonalú kurzuskínálattal várja a tehetséges fiatalok jelentkezését a fesztivál tanári kara. Az oktatók kiváló művészek, tanárok, akik hazai és nemzetközi tapasztalatukat innovatív és személyre szabott módon közvetítik a résztvevők felé.

hegedűművésznő fesztivalok.info
Miranda Liu hegedűművésznő
képforrás: NMICMF – press, fotó: Suha Péter

Oktatók
Zongora: Georgy Tchaidze (Oroszország) ● Hegedű: Miranda Liu (USA/Magyarország) ● Cselló: Bartosz Koziak (Lengyelország) ● Fuvola: Győri Noémi (Magyarország/Egyesült Királyság) ● Klarinét: Pálfi Csaba (Magyarország) ● Hárfa: Bábel Klára (Magyarország)

Koncertek

Idén  újra élőben találkozhatsz a fesztivál visszatérő művészeivel és új vendégekkel, öt délutáni és öt esti kamarakoncerten.

A nyitóesemény egy különleges kültéri helyszínen, a Szabó Ervin Könyvtár kertjében indítja újtára a zenei élményeket augusztus 26-án, majd ezt követően a Régi Zeneakadémia, a Hubay Palota, valamint a Zenetudományi Intézet (Erdődy-Hatvany Palota) ad otthon a koncerteknek.

Az idei programban több kiemelkedő magyar zeneszerző is középpontba kerül: Liszt Ferenc és Hubay Jenő egykori otthonaiban hallhatod a szerzők darabjait, ezenkívül Ligeti György, Szokolay Sándor és Balassa Sándor művei is elhangzanak olyan kiváló nemzetközi művészek által, mint Miranda Liu, Győri Noémi, Borbély László, Bábel Klára, Haruka Nagao, Szalai Éva, Georgy Tchaidze, Bartosz Koziak vagy éppen a Central European String Quartet. A magyar zene mellett Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Debussy, Dvorak, Saint-Saëns, Szymanowski, Lutoslawski, George Crumb, Federico Mompou műveit is hallhatod a magas színvonalú koncerteken.
A fesztivál zárókoncertjén pedig a Central European String Quartet II. Nemzetközi Zeneszerzőverseny győztes darabját, az olasz Andrea Vanzo Wires (2020) című művét fogja bemutatni a CESQ. Georgy Tchaidze nem először látogat el hazánkba, az orosz származású művész ugyanis a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei fesztivál visszatérő vendége debütálása óta. A koncerten többek között Schubert híres duóját adja elő Miranda Liu hegedűművésznővel, a fesztivál művészeti vezetőjével.

További információ: https://nmicmf.com/magyar

Nyitókép: New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál
képforrás: NMICMF – press, fotó: Suha Péter