tánc az erdőben

helyszín

Mátra több helyszínén
Mátra több helyszínén

dátum

2024. 06. 29. - 2024. 07. 07.
Lejárt!

MUZSIKÁL AZ ERDŐ

Mátrai Művészeti Napok 2024

2024. június 29. – július 7., a Mátra több helyszínén

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat nyári kínálata a Mátrai Művészeti Napok, amely idén a 21. alkalommal kerül megrendezésre 9 különböző helyszínen a Mátrában. Felöleli a művészetek rétegeit, a természet, a környezet megóvásának a fontosságát, a fenntartható életforma jelentőségét.

Programajánló

Az összművészeti rendezvénysorozat ingyenes programjai között klasszikus erdei koncertek, szakvezetéses erdei séták, népzenei események, gyermekprogramok, ismeretterjesztő előadások, képzőművészeti kiállítások, erdei sportok, helyi termékek bemutatói és falusi vendéglátás vár.
A programsorozat megvalósulása egyedülálló összefogás eredménye: több mint 700 zenész, művész, erdész, természetvédő, önkormányzati vezető vesz részt a szervezésében, megvalósulásában.
A helybeli művészek bevonása mellett országos, sőt világhírű előadóművészek nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményeket.

A Muzsikál az erdő rendezvényt első alkalommal 2004-ben tartották Nógrád megyében. Hamar 9 napos és 9 helyszínes eseménnyé vált. 2013-ban indult el országjárós formában, 2016-tól pedig már a határon is átível. 2022-ben Erdélyben is muzsikált az erdő.
Tavasly ünnepelte 20. születésnapját. 20 év alatt közel 220 helyszínen közel 1200 esemény valósult meg közel 6000 fellépővel.

Programajánló

A Mátrai Művészeti Napokon olyan kiváló előadók lépnek fel idén, mint a Muzsla Néptáncegyüttes, Csík János és a Mezzo, Horgas Eszter fuvolaművész, Somogyi Lili énekművész, a Szirtes Folk Band, a Ládafia Bábszínház, a Duna Művészegyüttes Göncöl Zenekara, Boros Misi zongoraművész, a Fonó zenekar, a Dűvő zenekar, Ferenczy György és az 1ső Pesti Rackák, az Anima Vonósnégyes, Pál István Szalonna és Bandája, a Corpus Harsona Quartett és Szokolay Dongó Balázs, Demeniv Mihály harmonikaművész, Farkas Emese népdalénekes, az Egri Szimfonikus Zenekara,a Muzsikás együttes, a Kecskemét Táncegyüttes, a Monarchia Szimfonikus Zenekar, Cimbaliband, a Hot Jazz Band és még hosszan sorolhatnánk.

A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok helyszínei
Június 29. – Szurdokpüspöki
Június 30. – Salgótarján (Eresztvény)
Július 1. – Szentkút (Nemzeti Kegyhely)
Július 2. – Pásztó – Mátrakeresztes
Július 3. – Tar
Július 4. – Gyöngyössolymos
Július 5. – Parádfürdő (Ilona völgy) – új helyszín!
Július 6. – Gyöngyöspata
Július 7. – Gyöngyös-Sástó

A Muzsikál az erdő idei évben is több kategóriában – fotó, irodalom, gyermekrajz – hirdetett alkotói pályázatot, amelynek eredményeit az eseménysorozatokon hirdették és hirdetik ki.

A részletes programot itt találod: https://www.muzsikalazerdo.hu/2021/files/2024/me2024.pdf

A rendezvények szabadon látogathatók, minden program ingyenes. Így a Muzsikál az erdő egyfajta missziót is folytat, vagyis széles réteggel ismerteti meg a klasszikus és a népzene értékeit, a környezettudatos, erdőt szerető gondolatokat.

TIPP! Muzsikál az erdő a Körösök völgyében
Időpont: 2024. szeptember 27–29.
Helyszínek: Gyula (Városerdő) és Nagyvárad térsége

„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik.
Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés!”

További információ: https://www.muzsikalazerdo.hu, https://www.facebook.com/muzsikalazerdo

Nyitókép képforrás: Muzsikál az erdő