plakát

helyszín

Kecskemét, Lakitelek

dátum

2023. 05. 20. - 21.
Lejárt!

MUZSIKÁL AZ ERDŐ

MUZSIKÁL AZ ERDŐ a Hírös Városban

2023. május 20–21., Kecskemét, Lakitelek

A 20. évfordulóját ünneplő Muzsikál az erdő idén 4 térségben jelentkezik, melynek második eseménye május 20-án és 21-én Kecskeméten, a Nyíri erdőben, valamint lakiteleki Tőserdőben lesz.

A Nyíri erdő és Tőserdő évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei, szilfái jelentős természeti értéket képviselnek és különleges helyszínt biztosítanak az erdei sétáknak, a klasszikus és népzenei koncerteknek.

Május 20., Kecskemét (Nyíri erdő, Vackor Vár Erdei Iskola)

A gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások, akvarellfestés, a Ciróka Bábszínház, a Kecskeméti Vadaskert interaktív állatbemutatója várja. A rendezvény idején megtekinthető az 1848-49-es múzeum és a „Muzsikál az erdő” 2022-es Fotó- és Gyerekrajz Pályázatának, valamint a Baja környéki természetfotósok képeinek kiállítása. A millenniumi hársfakör és a szilfakör ezen a napon erdei rendezvényterekké alakul át. Itt jelennek meg a kecskeméti kulturális élet kimagasló értékei: a Kodály Zoltán Iskola Aurin Leánykara Durányik László Príma díjas karnagy vezetésével, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola fúvós zenekara Kuna Lajos vezetésével, a Mátyás Király Citerazenekar, Szilágyi Áron doromb bemutatója, a Kecskemét Táncegyüttes. Most először lép fel a „Muzsikál az erdő” erdei színpadán Szirtes Edina Mókus, aki alig várja, hogy az erdő adta különleges szabad térben szárnyalhasson improvizatív hegedűmuzsikája. A duókncert másik résztvevője Jammal, a koncert címe: „Csillagom”.
Napközben lesz erdei élményséta meglepetésekkel, amelyeket szakavatott erőmérnökök  vezetnek.

Május 21.,  Lakitelek – Tőserdő (Holt-Tisza partja)

A gazdag programkínálatban kézműves foglalkozások, fafaragás, akvarellfestés, gyermekkoncert található. Itt lesz a Batyuszínház. Ezen a napon kiderülnek a „Muzsikál az erdő” 2023-as Gyermekrajz Pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítás egész nap megtekinthető. A család együtt indulhat a természetvédelmi értékek felfedezésére, valamint a Lóca Együttes interaktív családi koncertjét élvezheti. Itt lesz Dr. Agócs Gergely a Hagyományok Házából, aki a magyar népzene rokonságával kapcsolatos népzenei kutatásainak legfrissebb eredményeiről tart előadást.
Az erdei élménysétát követően az erdei koncertet a Kecskeméti Kodály Iskola Csiribiri Kórusa kezdi Szűcs Magdaléna vezetésével. A délután során olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei élményt, mint a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar vonós négyese trombita szólistáival Hollókői Huba vezetésével. A lakitelekiek kedvence, a Kösöntyű Néptánccsoport egy fergeteges erdei néptáncbemutatót tart. Az erdei koncertek sora a Brass On the Road fiatal, fúvószenekari formáció vidám műsorával zárul.

Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik.
Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés.

További információ: https://muzsikalazerdo.hu

Nyitókép képforrás: Muzsikál az erdő Alapítvány