dátum

2022. 04. 22. - 24.
Lejárt!

MUZSIKÁL AZ ERDŐ a Pannon-táj szívében

2022. április 22–24., Sümeg és Bakony térsége

„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés!” – április 22–24. között Sümeg és a Bakony térségében először vár az esemény színvonalas programokkal.

A Muzsikál az erdő értékei aktuálisabbak, mint valaha: célja az erdő, a zene és a művészet erejével a környezettel harmóniában élő, környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani az embereket.

A rendezvényen változatos erdei koncerteket, testi-lelki feltöltődést biztosító programokat találsz a helyi művészek bemutatkozásával, valamint világhírű előadóművészek fellépésével.

Táncegyüttes fesztivalok.info
Duna Művészegyüttes
képforrás: Muzsikál az erdő,

Programajánló

Pénteken Sümegen, a Püspöki Palota kertjében, szombaton Sümeg–Sarvalyon, vasárnap pedig Farkasgyepű–Hubertlakon várnak, ahol medvehagymás, tavaszi virágszőnyeg fogad majd a családoddal együtt a bükkóriások alatt.

A „Muzsikál az erdő” rendezvényen az egészséges életmód, a környezettudatosság jegyében számos mozgásra lesz lehetőséged: lesznek erdei élményséták, vezetett túrák, amelyek megmutatják a bakonyi erdők értékeit, geológiai túrák, s indul kerékpártúra is Keszthelyről Sarvalyra.

Emellett a család egy interaktív játékban megismerheti az erdő és a víz kapcsolát, a legkisebbeket Ringató foglalkozásra hívják, de itt lesz Fabók Mancsi Bábszínháza, a Batyuszínház és a Ládafia Bábszínház is, a kézműves műhelyben pedig lehet majd korongozni, fát faragni, festeni, csupa természetes anyagból barkácsolni.


A program elmaradhatatlan része a helyi termékek vására és a Muzsikál az erdő Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása is.

A zenei produkciókban olyan különleges előadókkal találkozhatsz majd, mint a Monarchia Szimfonikus Zenekar, Corpus Harsona Quartett és Szokolay Dongó Balázs. Népzenei produkcióval érkezik Pál István Szalonna és Bandája, a Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című műsorában pedig fergeteges táncszínházi előadásra számíthatsz. A magyar népzenét a jazzel, akávéházi muzsikával ötvözi a Csík János és a Mezzo együttes, és fergeteges hangulatot ígér a Bohém Ragtime Jazzband koncertje is. Úgy készülj, hogy akár táncra is perdülhess!

Csík János és a Mezzo
képforrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány, fotó: Benczik Anikó

Különleges élmény lesz az erdei divatbemutató a Réthy Fashion környezettudatos, újrahasznosított farmerruháival és népi hagyományaink gyöngyszemeivel.

A Muzsikál az erdő nem tömegrendezvény, itt mindig több a fa, mint az ember. A programok a kidolgozott rendezvénylátogatási protokoll betartásával valósulnak meg.

A részletes információt és a programokat megtalálod az esemény honlapján: https://www.muzsikalazerdo.hu/2021/files/2022/me2022pa.pdf

Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik.
Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés!

További információ: https://www.muzsikalazerdo.hu

Nyitókép képforrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány, fotó: Benei László