májusfa fesztivalok.info

helyszín

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum

dátum

2024. 05. 25. - 26.

MÚZEUMOK MAJÁLISA 2024

2024. május 25–26., Budapest (Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeumkert)

Hazánk múzeumai egy helyen! A „Múzeumok az oktatásért és kutatásért!” mottó mentén idén is részt vehetsz a Múzeumok Majálisán, amelyet immár 27. alkalommal tartanak. Május 25-én és 26-án több száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a Múzeumkertet, s mutatják be programjaikat, kiállításkínálatukat és kreativitásukat.

Az ország legnagyobb múzeumi seregszemléje az ICOM Múzeumi Világnap (május 18.) alkalmából a hagyományok, szokások, örökség jegyében! A szakmai bemutatók mellett színes családi programok, koncertek, kézművesvásár, nyereményjáték és fesztiválhangulat fogad majd a Magyar Nemzeti Múzeumnál.  

A részletes programot itt találod:
https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/27-muzeumok-majalisa-magyar-nemzeti-muzeumban-program

Programajánló    

Az egyedülálló kulturális fesztiválon a hazai múzeumokkal találkozhatsz a Múzeumkert területén és az intézmény belső udvarán, ahol megismerheted a múzeumok színes és változatos programkínálatát.  Az idei majálist olyan témák köré szervezték, amelyek összekötik a múzeumokat – ezek a hagyományok, a szokások és az örökség.  
Különleges élményt ígér a Műtárgyspektrum. Az újrahasznosítás, az átalakulás és a fenntarthatóság jegyében a múzeumoktól kapott műtárgyakból a majális két napján molinó- és tablókiállítást, installációt készítenek, amelyet a Múzeumkertben láthatsz majd. Ezzel a múzeumi műtárgyak sokoldalúságára, valamint a kutatómunka jelentőségére hívják fel a figyelmet.
Idén is lesz a népszerű Tudássétány: a múzeumi sátrakat összekötő útvonalat egy pontgyűjtő füzet segítségével járhatod végig és a standoknál próbára teheted tudásodat.
A programok ezzel nem érnek véget: a múzeumok idén is készülnek a saját sátraikban lebonyolítható gyerekeknek, felnőtteknek és családoknak szóló programokkal, ezúttal a már említett hagyományok, szokások és örökség jegyében.  

További információ, részletes program: https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/2024-ben-ismet-muzeumok-majalisa

Nyitókép képforrás: pixabay.com