májusfa fesztivalok.info

helyszín

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum

dátum

2023. 05. 20. - 21.
Lejárt!

MÚZEUMOK MAJÁLISA

2023. május 20–21., Budapest (Magyar Nemzeti Múzeum és a Múzeumkert)

Hazánk múzeumai egy helyen! A „Múzeumok a családokért” mottó mentén idén is részt vehetsz a Múzeumok Majálisán, amelyet immár 27. alkalommal tartanak. Május 20-án és 21-én több száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a kertet és a Magyar Nemzeti Múzeum klasszicista épületét, s mutatják be programjaikat, kiállításkínálatukat és kreativitásukat.

Ahogy már megszokhattad, a múzeumok általános bemutatkozása és kulturális programjai mellett lesznek koncertek, kézművesvásár, piknik és fesztiválhangulat.
Ezúttal is több szakmai workshoppal, beszélgetéssel várnak, amelyek idén három fő célra összpontosítanak: „Globális egészség és jólét”, „Éghajlatpolitika”, valamint „Élet a Földön”. Ebben a szellemben fordulunk a múzeumok a családok felé, hiszen a társadalom változásával változik a család is, mégis egyben egy megtartó, erős és biztonságos mikroközösség. Szerepe elvitathatatlan a generációk nevelésében és így a nemzeti identitás megerősítésében. Ennek jegyében a múzeumok programjaik kialakításában a friss, fiatalos szemléletmódot tartják szem előtt.

A Múzeumok Majálisa részletes programját hamarosan közlik a szervezők.

További információ: https://mnm.hu/hu

Nyitókép képforrás: pixabay.com