plakát

helyszín

Gyöngyös, Fő tér
Gyöngyös, Fő tér

dátum

2023. 09. 15. - 17.
Lejárt!

MÁTRAI SZÜRETI NAPOK

2023. szeptember 15–17., Gyöngyös (Fő tér)

A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál Gyöngyös város és a Mátrai borvidék legnagyobb fesztiválja, amely Mátraaljai borok bemutatójával és kóstolójával, kulturális és folklór programokkal, kézműves kirakodóvásárral, gulyásfőző versennyel, valamint koncertekkel vár.

A bor és a kultúra kapcsolatát ápolva ismét megrendezésre kerül Gyöngyös Fő terén  a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál.

Programajánló

A fő téri pavilonsoron megkóstolhatják a Mátrai borvidék illatos, könnyed borait, miközben színvonalas szórakoztató, kulturális és folklór programok zajlanak.

A borpavilonokban nemcsak minőségi borok szerezhetők be, de must és szőlőlé is szerepel a kínálatban. Lesz itt kézműves kirakodóvásár, szombaton gulyás- és pörköltfőző versenyt tartanak, a híres Vidróczki Néptányegyüttes műsorát vasárnp 16 órától láthatod. Szintén ezen a napon (vasárnap) pedig elegkisebbeket gyereksziget várja.
Este ismert előadók adnak koncertet. Fellép többek között: Ladánybene 27 / Bohemian Betyars (szeptember 15.) ● Paulina / Carson Coma (szeptember 16.) ●  Omega Testamentum (szeptember 17.) és még sokan mások…

A történelmi környezet, a Mátra látványa és az itt termő borok egyedi ízvilága olyan érzést teremt a fő téri fák alatt üldögélve, mintha soha nem akarnánk, hogy elmúljon ez a pillanat. éld át te is ezt az érzést az idei fesztiválon.

További információ: https://gyongyos.hu/programok/matrai-szureti-napok-es-feherbor-fesztival, https://www.gyongyos-matra.hu/esemenyek/matrai-szureti-napok-es-feherbor-fesztival

Nyitókép képforrás: Mátrai Szüreti Napok – Facebook