plakát
kategória

dátum

2023. 08. 10. - 12.
Lejárt!

MARGÓFESZT

2023. augusztus 10–12., Szentgyörgyvár (több helyszínen)

Zala megye legapróbb helyszínének legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt augusztus 10–12 között koncertekkel, irodalommal, filmmel, izgalmas beszélgetésekkel, workshopokkal és családi programokkal vár Szentgyörgyváron.

Szentgyörgyvár egy alig 300 fős település, ami Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is 20-30 km-re helyezkedik el, könnyen megközelíthető, a Balaton-parttól pedig 15 perc autóútra találod.

Margózz a Zalában is!

A Margófeszt idén is garantált zalai élményekkel, sok-sok irodalommal és még több zenével, kiállításokkal és workshopokkal készül.

A Margófeszt nyitónapján zene és irodalom kapcsolódik össze Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös, beck@grecsó esten, őket pedig az Analog Balaton követi a Nagyszínpadon.

A háromnapos programon fellép még Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok. Itt lesz a Sorbonne Sexual és vendég lesz a Könyves Magazin szerint 2022 legjobb könyve, a Kitelepítés című kötet szerzője, Visky András, valamintTompa Andrea is. Szólókoncerttel érkezik a Hiperkarma frontembere Bérczesi Róbert, színpadra lép az OIEE, a Bence Kalandjai és a Kolibri is.
Horváth Kristóf (Színész Bob) és Simon Márton workshopjain a slam poetry szerelmesei tanulhatják a műfajt, a templomkertben délután irodalmi beszélgetések lesznek, a templomban pedig komolyzenei koncertek, a Bookline Teraszon kedvezményesen vásárolhatsz könyveket, esténként pedig a Hat hét, a Kojot, valamint a Magasságok és mélységek című filmeket nézheted meg. A gyerekeket a bábelőadás és játszótér várja. A fesztiválon lehetőség nyílik a régió különlegességeinek is a megismerésére: például borkóstolón vehetsz részt, kenuzhatsz a Kis-Balatonon, megtanulhatod a zalai cukorperec készítésének titkait, éjszakánként pedig egy felfedezheted a különlegesen tiszta zalai eget.

A részletes programot keresd a fesztivál honlapján: https://www.margofeszt.hu/hu/fesztival/programok

Mivel kis, családias fesztivál – naponta kb. 1000 látogatót tudnak fogadni –, érdemes időben megváltanod a napijegyedet vagy a bérletedet!

A helyszínre való eljutást Keszthelyről és Zalaegerszegről induló fesztiválbuszjáratok teszik könnyebbé.

További információ: https://www.margofeszt.hu, https://www.facebook.com/margofeszt

Nyitókép képforrás: pixabay.com