montázs fesztivalok.info

helyszín

Kisvárda, több helyszínen
Kisvárda, több helyszínen

dátum

2022. 06. 24. - 2022. 07. 02.
Lejárt!

MAGYAR SZÍNHÁZAK 34. KISVÁRDAI FESZTIVÁLJA

2022. június 24. – július 2., Kisvárda (Művelődési Központ, Zsinagóga, Tószínpad)

Hagyomány és újszerűség, tradíció és kihívás, versengés a színházaknak és ingyenes programok a közönségnek. Lesz még gasztroszínház, kulturális-kulináris est, s idén a moziban is lesz program. Kisvárda nyári fesztiválja immár 34. alkalommal újra kinyitja kapuit közönsége előtt.

A fesztivál hazánk egyik legjelentősebb színházi seregszemléjére, melyre idén is a meghatározó hazai és kiemelkedő, magyar nyelven játszó határon túli színházak és alkotóműhelyek kaptak meghívást.

Programajánló

Idén 14 versenyelőadás szerepel a programban. A színházi seregszemle díszvendége a Zentai Magyar Kamaraszínház lesz, aki három produkciót hoz el a fesztiválra, de érkeznek társulatok többek között Szabadkáról, Újvidékről, Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről, Marosvásárhelyről, Beregszászból, Nagyváradról, Szatmárnémetiből, Aradról, illetve Sopronból, Komáromból és Gyuláról is. 

A társulatok produkcióját Csuja László rendező, Hajdu Imelda színművész, Herczeg T. Tamás színész-rendező, Török Viola rendező és Zalán Tibor költő-drámaíró fogják értékelni, illetve ők döntenek a díjak odaítéléséről is. 

A programban nyolc versenyen kívüli darab is szerepel, a határon túli színészhallgatók pedig két előadással készülnek. A középiskolások által minden évben várt workshopot ezúttal Balázs Zoltán színész-rendező vezeti, a kritikusjelöltek workshopján pedig a színházi kulisszatitkokba nyerhetnek betekintést különböző szakemberek révén a fiatalok. 

A teljes műsort a fesztivál honlapján találod: http://szinhaz.w3h.hu/fesztival

További információ: http://szinhaz.w3h.hu, https://www.facebook.com/KisvardaiFesztival

Nyitókép képforrás: Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja – Facebook