plakát

helyszín

Debrecen, Apolló mozi

dátum

2023. 01. 26. - 2023. 02. 05.
Lejárt!

MAGYAR FILMSZÜRET

2023. január 26.  – február 5., Debrecen (Apolló mozi)

Jobbnál jobb magyar filmek a 7. Magyar Filmszüret keretében. 10+1 napon keresztül élvezheted a magyar filmeket a 110 éves debreceni Apolló moziban, mellette pedig lesznek közönségtalálkozók és beszélgetések magyar alkotókkal, melyek során rengeteg érdekesség és műhelytitok tárul fel a magyar filmgyártás világából.

Programajánló

A debreceni Magyar Filmszüret az ország egyik legnagyobb hazai filmekkel foglalkozó fesztiválja. Műsorra kerülnek az idén legnézettebb filmek, mint például Az unoka, a Kilakoltatás vagy A Játszma. A visszatekintő vetítések mellett – a hagyományoknak megfelelően – több film is a Filmszüreten debütál: így például premier előtti vetítések keretében láthatod többek között Az almafa virága, a Hat hét és a 129 című filmeket.

A moziélmény mellett, mindennap kísérő programok és közönségtalálkozók egészítik ki a mozgófilmeket, ahol az alkotókkal, rendezőkkel, színészekkel lehet beszélgetni. A Filmszüret alatt többek között Földes László Hobó, Kulka János és Thuróczy Szabolcs is megfordul Debrecenben.

Szintén hagyománnyá érett, hogy neves magyar alkotók vállalnak védnöki feladatokat a fesztiválban, beállva a magyar film népszerűsítése mellé.  Idén Tiszeker Dániel filmrendező és Stork Natasa színésznő lesznek a fesztivál védnökei.

A Filmszüret programját itt találod: https://apollomozi.hu/program/7-magyar-filmszuret

Valamennyi előadás és közönségtalálkozó helyszíne: Apolló mozi Kertész Mihály-terme.
A filmeket kedvezményes jegyáron láthatod.

mozi
Debrecen, Apolló mozi
képforrás. Főnix Rendezvényszervező Kft., fotó: C. Kiss Ilona

A magyar filmkultúrának ismét egy olyan termékeny időszakában élünk, amikor nemzetközileg elismert magyar alkotásokra lehetünk büszkék, ifjú titánok mutatják meg tehetségüket, és műfajok virágoznak fel újra: a krimirajongók örömére a magyar filmgyártás is ismét felfedezte a műfajban rejlő értékeket, miközben lenyűgöző lélektani drámák születnek a filmvásznon, valamint az elmúlt években készült dokumentumfilmek újabb és újabb arcát mutatják meg hazánknak.

További információ: https://apollomozi.hu/program/7-magyar-filmszuret, https://www.facebook.com/apollomozidebrecen

Nyitókép képforrás: Filmszüret – Facebook