plakát fesztivalok.info

helyszín

Pécs, belváros
Pécs, belváros

dátum

2021. 07. 15. - 18.
Lejárt!

LOKART – Képzőművészeti Fesztivál

2021. július 15–18., Pécs (több helyszínen)

Kiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac és számos kísérőprogram vár július 15–18. között Pécs belvárosában, az első pécsi képzőművészeti fesztiválon.

Az ingyenes fesztivál célja, hogy a belváros szívében felhívja a figyelmet a város nemzetközi szinten is rangos képzőművészeti életére. Kb. 150 művész él a városban, akiknek kiváló lehetőség, hogy megmutassák művészetüket.

A LOKART során a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában nyíló kiállításokon mutatkoznak be a helyi alkotók, akik neveztek a mozgás témára kiírt művészeti pályázatra.

A szakmai beszélgetések 3 téma köré összpontosulnak: betekinthetsz a kortárs művészet és művészeti magazinok kulisszatitkaiba, szó lesz a főváros és vidék kapcsolatáról a kortárs képzőművészet dimenziójában, valamint izgalmas beszélgetést hallhatsz a modern kori műgyűjtésről és műkereskedelemről.

Szentgróti Dávid látványfestést tart, az alkotás örömét pedig a változatos gyermek- és kézműves programokon a legfiatalabbak is megízlelhetik, megismerkedve a mozgás, a ritmus és képzőművészeti alkotások kapcsolatával.

Hallhatod a Művészeti Kar elektronikus zenei műhelyének koncertjét, és különleges, megfizethető árú műalkotások közül válogathatsz a művészeti piacon.

A kiállítóterek a fesztivál ideje alatt este 10-ig tartanak nyitva.
A fődíjról és a kritikusok díjáról szakami zsűri dönt.  

További információ: https://www.facebook.com/pecsigaleriak

Nyitókép képforrás: Pécsi Galéria – Facebook