plakát

helyszín

Etyek, Gasztrosétány
Etyek, Gasztrosétány

dátum

2023. 11. 11.
Lejárt!

időpont

Egész nap

LIBADALOM

2023. november 11., Etyek (Gasztrosétány)

November 11-én ismét jelentkezik a Libadalom az etyeki Rókusfalvy Birtokon hagyományos és persze új programokkal, gasztronómiai kínálattal.

Márton-naphoz közeledve ismét érdekes programokkal vár Etyek. Borkóstolás, pincetúra, libás finomságok, élő zene és az elmaradhatatlan libaterelő verseny is szerepel a programkínálatban.

Programajánló

Sokak kedvencével, az Etyeki Állatvédők Egyesületének fővédnökségével szervezett libaterelő versennyel, a Libafutammal indul a nap. Erre a kedves megmérettetésre már 10 órától lehet majd nevezni a helyszínen kicsiknek és nagyoknak. A humoros nyelvezettel megírt, de lényeges feltételeket leíró, egyszerű szabályzat szerint a libákat a szőlősorok között kell a versenyzőknek a szalmabálákkal körülvett depóba terelni a nyereményekért, amelyet több korosztályban is kiosztanak majd.

A felnőtteknek borbárral, a gyermekeknek mustfröccsel készülnek a helyiek, a Rókusfalvy Fogadóban pedig egészen a november 4-18. közötti időszakban Márton-napi menüvel várnak. Ha pedig a kóstolás mellett többet szeretnél megtudni a helyi borokról, illetve a borkészítés folyamata is érdekel, a Pohárral a kézben pincetúrát ajánljuk, amelynek során szakértők vezetnek végig a pincészet feldolgozó helyiségeiben és választ kaphatsz kérdéseidre is.

Etyeken már az is megszokott, hogy általában gondolnak az élő zene szerelmeseire is, ahogy ezt teszik ezúttal is: délután az őszi szőlő mellett szólalnak meg a hangszerek.

További információ: https://www.rokusfalvy.hu, https://www.facebook.com/etyekipiknik/?locale=hu_HU https://zsambekinfo.hu/esemenyek/etyeki-piknik-novemberi-libadalom-2023/

Nyitókép képforrás: Roxer Produkció