plakát

helyszín

Etyek, Gasztrosétány
Etyek, Gasztrosétány

dátum

2022. 11. 12.
Lejárt!

időpont

Egész nap

LIBADALOM

2022. november 12, Etyek (Gasztrosétány)

November 12-én nem csupán a pincesoron való séta miatt érdemes kényelmes cipőt felhúznod, hanem a méltán híres, rendkívül jó hangulatú Libafutam okán is. Etyeken ismét kinyílnak a pinceajtók, sülnek a libacombok, és ismét megrendezik a szólősorok között a libafutamot.

Az etyeki borászok, vendéglátóhelyek ismét nagyon készülnek a Márton-napi találkozóra. Fantasztikus őszi ízekkel és illatokkal, musttal ó- és újborral, tüzes és forró italokkal, valamint ínycsiklandó libás étellel várnak. De az étel és ital mellett különleges programmal, élménnyel is készülnek évről-évre: idén is megrendezik ugyanis a méltán híres libafutamot, a szőlősorok között tartott terelőversenyt. Lúdas Matyi szellemi örököseinek nevezését a helyszínen várják, ezért érdemes időben elindulni, nehogy lemaradj erről a kedves kalandról. 

libák
Etyeki Libadalom
képforrás: Roxer Produkció

A szüret után már az újbort is meg lehet majd kóstolni több helyen, sőt lesz premier előtti pezsgőkóstoló is. Az őszi időszakban már bizony jól esik a forralt bor vagy valamilyen igazán tüzes ital, de forró sütőtökkrémlevessel is átmelegítheted majd magad. Az ételkínálat a mennyei libasülttől a tökös-mákos házi rétesig terjed, tehát biztosan nem fogsz sem éhezni, sem szomjazni a Libadalmon, pláne nem az egész jövő évben!

Ahová betérhetsz:  Kalmárbor (Deák Ferenc utca) ● Zoád Wine ● The Vine Hrvstd For You ● Újhegyi Kerekes Pince ● Árpás Laci Sonkamester ● Halmi Pince ● Sápi Gyümölcsbor ●  Tátrai Pince ● Rezeda Terasz ● Orosz Gyula Családi Pincészete ● Stelázsi – Kultúrspricc ● Dvorák Vendégudvar ● Debreczeni Családi Pincészet ● Etyeki Sajtútállomás ● Rókusfalvy Birtok ● Optimus Winery ● Hegedűs Sajtműhely

További információ: https://www.etyekipiknik.hu, https://www.facebook.com/etyekipiknik

Képforrás: Etyeki Piknik, Roxer Produkció

Témához kapcsolódó cikkek
További Márton-napi programok: MÁRTON-NAPI PROGRAMOK
Ismerd meg a Márton-napi hagyományokat: MÁRTON-NAPI HAGYOMÁNYOK