helyszín

online
online
kategória

dátum

2020. 11. 27. - 28.
Lejárt!

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

2020. november 27–28., online

Az Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudományt és a kutatói életpályát népszerűsíti. Idén november 27-én és 28-án tudsz bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba, a kutatók és fejlesztők sokszínű munkájába. Szórakoztató és inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon, kreatív foglalkozásokon, filmeken vagy workshopokon keresztül ismerkedhetsz a tudományos kutatás számos új eredményével.

Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, a rendezvény elsősorban a tizen- és huszonévesek érdeklődését várja, de a programok vonzók és elég érdekesek ahhoz, hogy a gyerekektől a 99 évesekig mindenki megtalálja a számára izgalmas témákat és eseményeket.

A honlapon az idősáv mellett az életkor, tudományág és az esemény jellegét meghatározva tudsz válogatni a több mint 2600 program közül.

Egy-két érdekes téma
Társkeresés, párkapcsolat ● Mesterséges intelligencia ● Színlátás, színtévesztés ● A méz „ujjlenyomata” ● Mi leszel, ha nagy leszel – pályaorientáció, kutatói pálya ● Környezetvédelem ● Bölcsészet – kvízözön ● Spontán boncolás a’la Élménybiológia! ● Földön kívüli mezőgazdaság, stresszes növények és az élelmiszerhamisítás nyomában ● Az agrometeorológia és a békák ● Drónok a régészetben ● Koronás Mesék – a koronavírus harca az immunredszerrel

Csatlakozz Te is az ország legnagyobb tudományos ünnepéhez,
hiszen a tudomány Téged is vár!

A helyszínekről és a programokról tájékozódj az esemény honlapján!

További információ: https://kutatokejszakaja.hu

Nyitókép képforrás: Kutatók Éjszakája

Címkék:,