logó

helyszín

országszerte
országszerte
kategória

dátum

2023. 09. 22. - 24.
Lejárt!

KULTÚRHÁZAK ÉJJEL-NAPPAL

2023. szeptember 22–24., országszerte

„Mindennap értéket adunk” szlogennel több száz kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér vár országszert, valamint a határon túl is változatos és értékes programok lesznek.

A Magyar Népművelők Egyesülete által 17. éve útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen részesei legyenek a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek, melyekből ezen a hétvégén változatos ízelítőt kaphatsz.

Programajánló

Több száz helyszínen ezernél is több programmal készülnek: a hagyományosnak mondható táncházak, népzenei és néptánctalálkozók, kiállítások, könyvbemutatók, irodalmi estek, filmvetítések, családi napok, valamint egyéb színes programok mellett igazi különlegességeket is kínálnak a kultúrházak.

Például Fóton a Kacsóh Pongrác Színház művészeinek koncertelőadását élvezheted régi magyar filmslágerekből, a budapesti Klauzál Házban Kovács Kati és Balázs János estje Gundel Takács Gáborral vár, a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban pedig porcelánfestő workshopot vehetsz részt. Keszthelyen Kulthajó indul, Ózdon kultúrtúrát szerveznek, az Aszódi Integrált Kulturális Intézmény udvarán pedig családi játszóházat tartanak. A lajosmizsei művelődési házban bőrből készíthetsz ékszereket, a budapesti KMO Művelődési Központban Görög estet, az Isaszegi Művelődési Házban pedig élményfestést tartanak felnőtteknek. Egerben az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban lesz társasjáték maraton, látványos kaszkadőr-, táncos és énekes show, valamint koncert, a Nemzedékek terén pedig Őszelő táncház a Csosszantó Gyermek Néptáncegyüttessel. De hasonlóan színes és változatos programokra számíthatsz Győrben, Székesfehérváron, Veszprémben vagy épp Szegeden, amelyek bemutatják a kulturális intézménye sokszínűségét.

Az eseménysorozat részletes programját itt találod: https://2023.kulturhazak.hu/program/
A programokat folyamatosan töltik fel az esemény weboldalára.

További információ: https://2023.kulturhazak.hu, https://www.facebook.com/kulturhazak

Nyitókép képforrás: Kultúrházak Éjjel-Nappal – web