plakát

helyszín

országszerte
országszerte

dátum

2023. 05. 08. - 14.
Lejárt!

KÖZÖSSÉGEK HETE

2023. május 8–14., országszerte

Az országos rendezvénysorozat a közösségek ünnepe, melyet idén 7. alkalommal, május 8–14. között tartanak. Az egy hét alatt hét különböző tematikához kapcsolódóan 221 intézmény és szervezet 315 különböző programmal várja a látogatókat az ország 161 településén. A Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódó rendezvénysorozat a közösségi értékekre és a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet.

„Egy a szív, az akarat”, a Petőfi Sándortól vett mottó jegyében 2023. május 8-án kezdetét veszi a 7. Közösségek Hete, melyre országszerte közösségi programok szervezésével készülnek a múzeumok, a könyvtárak, a közművelődési intézmények és a különböző civil közösségek.

A Közösségek Hete tematikáinak fő irányai a korábbi évekhez képest változatlanok maradnak, azonban idén átszövi őket a Petőfi-emlékév gondolatvilága is. A programokon keresztül kevésbé a Petőfi-kultusz és a korszak hagyományos ünneplését, illetve a visszatekintést ösztönözik, mint inkább a témára építkező formabontó újszerűséget és a jövőbe haladást. A tematikák címét Petőfi-idézetek adják, a javasolt tartalomhoz pedig az Országos Közgyűjtemények Szövetsége által összeállított 200 év Petőfivel című programterv javaslatait rendelték hozzá.

Tematikák:
„Annyi kincse van hát e hazának”  – Keressük értékeinket
„S egy nemzet fogja megtapsolni lantom” – Alkotni öröm
„…egy közös jó van, miből Egyenlőn jár mindenkinek” – Adj esélyt!
„Segíthetek-e bajodon?” – Egy szívvel, egy lélekkel
„Zöld föld felett, kék ég alatt” – Zöld, zöldebb, legzöldebb
„Hogy is tudnék futni mostan?” – Mozdulj rá!
„Üdvezellek, ifjú pályatárs!” – Tiéd a pálya!

Az esemény programjait itt találod: https://kozossegekhete.hu/programok

További információ: https://kozossegekhete.hu, https://www.facebook.com/kozossegekhete/?locale=hu_HU

Nyitókép képforrás: Közösségek Hete – web

Címkék:,