plakát

helyszín

Budapest, Palotanegyed

dátum

2023. 06. 03.
Lejárt!

időpont

16:00

KÓRUSOK ÉJSZAKÁJA

2023. június 3., Budapest (Palotanegyed, VIII. kerület)

Június 3-án ismét énekhang tölti meg a budapesti Palotanegyed nyolc helyszínét és még néhol, egy-egy utcán felbukkanva.

A Kórusok Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, amely testvérével, a Kórusok Téli Éjszakájával immár évek óta visszatérő eseménye a kórus zenét kedvelő közösségnek. Hitvallása, hogy az együtt éneklés bárhol, bármikor jó és örömöt ad.

Programajánló

Az esemény 16 órakor az Éneklő Kerttel kezdődik a Múzeumkertben, mely során az ország minden szegletéből és külföldről érkező kórusok egy rövid bemutatkozóval ismertetik magukat.
A program helyszíneit a Palotanegyed izgalmas terei adják: a Krisztus Király Plébánia Kápolnája, a Krúdy u. 11., a FSZEK Kert, a Szent Anna Kollégium, a Vörösmarty Mihály Gimnázium, a PPKE Gesztenyés kert, Lőrinc pap tér 3. és a Magyar Nemzeti Múzeum.
Az est folyamán 15 kórus összesen 50 koncertet ad különböző műfaji kategóriákban (folk, hagyományos zene, könnyűzene, régizene), majd a fesztivál a Közös Énekléssel zárul a Pollack Mihály téren, mely során a közönség, a fellépők és a szervezők közösen tapasztalhatják meg az együtt éneklés örömét és varázsát.


Részletes információt az eseményen fellépő kórusokról, programról, valamint a jegyvásárlásról a Kórusok Éjszakája honlapján találsz.

További információ:
https://korusokejszakaja.hu/hu/informacio, https://www.facebook.com/KorusokEjszakaja/

Nyitókép képforrás: Kórusok Éjszakája – web