Meggy fesztivalok.info

helyszín

Nagykőrös, Cifrakert
Nagykőrös, Cifrakert

dátum

2023. 06. 22. - 24.
Lejárt!

KŐRÖSI MÖGGYFESZTIVÁL

2023. június 22–24., Nagykőrös (Cifrakert)

Nagykőrösön, Arany János városában még mindig páratlanul finom ízű „möggy” terem, amelyet a Kőrösi Möggyfesztiválon Te is megkóstolhatsz. Az ízes meggyes falatok és italok fogyasztását főzőverseny, bor-, pálinka-, szörp- és ételbemutatók, elismert hazai fellépők teszik még izgalmasabbá. 

Nagykőrösön az uborka mellett a „möggy lött” és maradt a kőrösi homok nem minden ok nélkül elhíresült kertészeti produktuma. A város határában sokfelé ott volt a möggyfa, amely itt, Kőrösön zamatos, roppanós húsú, sötétbordó levű. A kőrösi „möggy” itthoni hírnevét a budapesti Általános Kiállítás alapozta meg, ahol ez volt a sláger 1885-ben.

A kőrösiek vették a bátorságot, és ezt az adottságot megragadva tovább szőtték a „möggy” kultúrájának fonalát: így gazdag programcsokorral – főzőversennyel, közkedvelt előadók koncertjeivel és gyermekprogramokkal – vár.

Kóstold meg Te is, és rájössz, hogy a kőrösi „möggynek” valóban nincs párja!

Programajánló

Június 22.
KertMozi – mozis, mesés családi este 18 órától (június 22., Cifrakert)

Június 23.
Koncertek: Overdrive zenekar ● Király Viktor-koncert ● Dj. Lotters

Június 24.
Főzőverseny ● Möggyes sütik receptversenye ● Folklór programok ● A Nagykőrösi Rendőrkapitányság önvédelmi és motoros bemutatója ● Táncos csoportok bemutatója ● Magyar Bor Napja ● Koncertek: Bebe / Balázs Pali ● Retro buli Dj. Franky & MotoMoto ● Múzeumok Éjszakája: Horror az éjszakában  (június 24., Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény )

Kísérő programok szombaton: Állatsimogató ● Kézműves vásár ● Vidámpark ● Gasztrotér, Borutca ● Terasz–Zene ● Helyi értéktár kiállítás ● Elektromos kisautók ● Möggyes szerencsekerék a Raklapos Bolttal… és még sok érdekesség.

További információ: https://www.moggyfesztival.hu, facebook.com/aranyjanos.kulturaliskozpont

Képforrás: Arany János Kulturális Központ