kocsonyafesztivál

helyszín

Miskolc, Belváros

dátum

2024. 03. 08. - 10.
Lejárt!

KOCSONYAFESZTIVÁL 2024

2024. március 8–10., Miskolc (Belváros)

2024-en ismét lesz Miskolc utcáin Kocsonyafesztivál, ahol kiváló koncertek, gazdag étel- és italkínálat, folyamatos programok és vásári forgatag is vár. Nemcsak a színpadokon, hanem a fesztivál legkülönbözőbb pontjain találkozhatsz békákkal és izgalmas, minőségi programokkal minden korosztály számára.

A Miskolci Kocsonyafesztivál nemcsak Miskolc, de az észak-magyarországi régió egyik legnépszerűbb gasztronómiai rendezvénye, melyet először 2004-ben rendeztek meg.

Tudtad? … hogy miért a béka a miskolci kocsonyafesztivál kabalaállata? A híres miskolci kocsonya és a béka története a 19. századra nyúlik vissza. Az egyik miskolci vendégfogadóban a vendég olyan kocsonyát kapott, amiben két hunyorgó szemet talált étkezés közben. A szempár egy kocsonyába fagyott békától származott – innen ered az a miskolci közmondás is, hogy pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka.

Programajánló

A gazdag étel- és italkínálat, a folyamatos programok és a színes vásári forgatag mellett több mint 50 koncerten is szórakozhatsz Miskolc szívében.
A színpadon fellép többek között a tavaly 20. születésnapját ünneplő Kowalsky meg a Vega, az idén 10 éves Wellhello, itt lesz Manuel és zenekara, Bereczki Zoltán, valamint Szikora Róbert és az R-GO is. Óriási bulit csap a világsztár, DJ Antoine, ahogy az ír punk rock kocsmazenék királyai, a Paddy and the Rats is hatalmas hangulatot csinál majd.

Az eseményen való részvétel ingyenes.

További információ: https://kocsonyafesztival.hu, https://www.facebook.com/kocsonyafeszt

Nyitókép képforrás. Kocsonyafesztivál – Facebook