plakát

helyszín

Budapest, több helyszínen
Budapest, több helyszínen

dátum

2022. 05. 13. - 15.
Lejárt!

kirakART

2022. május 13–15., Budapest (több helyszínen)

Budapest kirakatai — kortárs művészettel újratöltve. A programok 3 napon át 14 különböző helyszínen zajlanak majd közel 50 kortárs alkotó közreműködésével.

Május 13. és 15. között élvezheted a második kirakART kortárs előadóművészeti fesztivált, amely a főváros elhagyatott kirakatai mellett kávézók és színházak üvegablakait tölti fel kortárs művészek előadásaival, akcióival és alkotásaival.

A kirakART ötlete tavaly, a járványhelyzet okán gyakorlatilag ellehetetlenített színházi évad sorsából bukott ki: Budapest független befogadóhelyei úgy döntöttek, hogy a hosszú hónapokra „vitrinbe zárt” művészetet kiviszik az utcára, és a helyzethez alkalmazkodva, innovatív formában teremtik meg a művészek és a közönség várva várt találkozásának a lehetőségét.

A nagysikerű fogadtatásnak köszönhetően májusban újratöltve várja vissza az érdeklődőket a fővárosi minifesztivál.

Fény a kirakatban – kirakArt a fényben

A műsor idei fókuszeleme a fény: természetes és mesterséges, nappali és éjszakai, hideg és meleg, sarki és alagút végi, komoly, vicces, vidám vagy éppen szomorú, táncos, zenés, színház(i)as, sokszereplős vagy installációs. Lesznek minikoncertek, performanszok, installációk, kiállítások, tánc, fizikai színház, homokanimáció, árnyjáték, zenés színház, próbajelenetek, mozgóképek, koreografikus etűdök, valamint gyerekprogramok és bábszínház is.

A sokszínű program tizennégy színház szoros együttműködésének köszönhető. Így a fesztiválon találkozhatsz a Trafó, a Jurányi Ház, a Gólem Színház, a Három Holló, a MU Színház, a Bethlen Téri Színház, a Szkéné Színház, a 6SZÍN, az RS9 Színház, az Átrium, a Budavári Kulturális NKft, az Erzsébetligeti Színház, a Kettőspont Színház és a Stúdió K Színház produkcióival.

Tipp! Érdemes előre böngészni az infó-térképet, és a szervező intézmények köré csoportosuló szekciók szerint megtervezned a kirakART-túrádat.

A fesztivál által szervezett sétákon is részt vehetsz majd, amelyek összekötik a kirakatok programjait – ezekre regisztráció útján lehet majd becsatlakozni.

További részleteket és a fesztivál teljes programját itt találod: https://kirak.art
https://www.facebook.com/events/671705077432315/671705084098981

Nyitókép képforrs: kirakART